Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівський інститут фізкультури отримав статус університету

Кабінет Міністрів України прийняв постанову, відповідно до якої Львівський інститут фізичної культури набуває статусу університету, — про це «Гал-info» повідомила проректор з наукової роботи та зовнішніх зв’язків Оксана Вацеба.
«Такої постанови наш інститут добивався протягом цілого року. Це нам дасть можливість бути більш автономними у прийнятті деяких рішень», — розповіла Оксана Вацеба. За її словами, така подія присвячена 60-літтю навчального закладу.

Відтепер його офіційна назва - Львівський державний університет фізичної культури.
Львівський державний інститут фізичної культури заснований у 1946 році, і є єдиним вищим навчальним закладом такого профілю IV-го рівня акредитації на Західній Україні.
Сьогодні в інституті працює 164 викладачі (з них 3 члени-кореспонденти галузевих академій наук, 11 докторів наук і професорів, 80 кандитатів наук і доцентів, 13 заслужених тренерів).
На трьох факультетах (спортивному, педагогічному та заочного навчання) навчається близько 1800 студентів. Інститут здійснює підготовку кадрів за напрямом професійного спрямування «Фізичне виховання і спорт» зі спеціальностей: «Фізичне виховання», «Олімпійський та професійний спорт», «Фізична реабілітація».
За роки існування в інституті підготовлено понад 12 000 фахівців. З-поміж випускників вузу 104 чемпіони та призери чемпіонатів світу, Європи та Олімпійських Ігор, 27 заслужених майстрів спорту, понад 130 майстрів спорту міжнародного класу, 121 заслужений тренер, 5 заслужених працівників фізичної культури та спорту. Серед найбільш відомих його випускників — В.Чукарін, Є.Череповський, В.Станкович, І.Тер-Ованесян, М.Сливінський, П.Ледньов, І.Бремель, Б.Макуц, С.Марцинків, В.Іванчук, В.Береза, А.Гусін, Ю.Харківська.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ