Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівський іподром презентує проект розвитку

9 січня цього року о 12.00 на Львівському іподромі (м.Львів, вул.Стрийська, 133, головний вхід) відбудеться презентація та обговорення проекту розвитку Львівського іподрому.

У заході візщмуть участь керівництво Львівського іподрому, представники депутатського корпусу Львівської міської Ради (голови депутатських фракцій ЛМР), громадський актив міста Львова, представники експертних об’єднань та ЗМІ Львівського регіону.

Нагадаємо, що на останній сесії Львівська міська рада надала усю землю, що біля іподрому, в оренду цьому підприємству, однак міський голова наклав вето на цю ухвалу, назвавши її "найскандальнішою" ухвалою року. 

Довідка.

ПрАТ “Львівський іподром” є виробничою структурою у системі Міністерства аграрної політики та продовольства України - сільськогосподарське підприємство з племінного конярства, яке здійснює тренінг, випробування та облік продуктивності племінних коней за показниками жвавості, витривалості і сили.

Львівський іподром – найновіший в Україні і єдиний на заході України – є унікальним серед іподромів країн СНД, на якому споруджена трав’яна скакова доріжка за європейським зразком, для проведення випробувань племінних коней верхових порід.

Свого часу іподром був одним із кращих, у 1987 році, за рішенням Держагропрому СРСР, його було зараховано до п’ятірки провідних іподромів у колишньому СРСР.

Існуючий на даний час Львівський іподром був прийнятий в експлуатацію в 1977 році. В цьому ж році розпочались випробування верхових коней, котрих представляли кінні заводи України. На трав’яній призовій доріжці Львівського іподрому в період проведення випробувань встановлено 70% рекордів абсолютної швидкості чистокровних верхових коней.Випробування проводились регулярно до 1994 року включно.

Львівський іподром у відповідності до Закону України "Про Загальнодержавну програму селекції у тваринництві" виконує важливе державне завдання у сфері племінної справи у тваринництві, оскільки є ЄДИНИМ в Україні іподромом, що займається випробування племінних коней саме верхових порід, так як два інших іподроми займаються випробуванням коней рисистих порід.

З метою виконання Закону України “Про племінну справу у тваринництві”, у 2003 році, після 9-річної перерви, зусиллями керівництва та колективу підприємства відновлено роботу Львівського іподрому . На виконання державної Програми селекції у тваринництві в період 2003-2011 р.р. проведено випробування 888 голів племінних коней верхових порід провідних державних кінних заводів України та племінних репродукторів:

Міністерством АП та продовольства України присвоєно кваліфікаційні звання 10 працівникам галузі конярства.

Згідно з поданими заявками та плану комплектування коней 2012 року на ПрАТ “Львівський іподром” планується проведення випробувань 250 голів племінних коней верхових порід кращих державних кінних заводів України та племінних репродукторів.

На сьогоднішній день ПрАТ «Львівський іподром» розроблена та впроваджується програма реабілітації для дітей з обмеженими фізичними можливостями.

ПрАТ «Львівський іподром» в повному обсязі виконує свої обов’язки та Державну Програму селекційної роботи, вчасно проводить розрахунки з державними фондами, підприємство немає заборгованості по заробітній платі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ