Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівський медвитверезник планують переобладнати в притулок для людей без постійного місця проживання

Львівський медвитверезник на вулиці Шевченка поблизу „Електрону” планують переобладнати впродовж десяти днів у тимчасовий притулок для людей без постійного місця проживання. Про це під час прес-конференції повідомив в.о. міського голови Львова Зеновій Сірик.
Пропозиція виділити стаціонарне приміщення для безпритульних як альтернативу наметам на вулиці Липова Алея, надійшла від організації «Оселя», ГО «Самопоміч», Регіонального центру взаємодопомоги та  ГО «Пора».
Безпритульні будуть ночувати на двох’ярусних ліжках та отримуватимуть санітарну допомогу. Також буде проведено обстеження безпритульних лікарями, для цього вже створена спеціальна комісія, а саме буде зроблена флюорографія і в тих, у кого виявлять завдатки туберкульозу розмістять у лікарні.
Притулок у медвитверезнику працюватиме тимчасово з десятої години вечора до восьмої години ранку. Якщо притулок успішно зафункціонує, можливо, міська рада залишить половину приміщення для нього.
Безпритульні люди похилого віку також можуть знайти де жити, зокрема, за згодою їх поселять у будинку для людей похилого віку.
 Сьогодні, за даними Львівської міської ради, у наметах на Липовій Алеї перебуває близько 80 чоловік.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ