Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівський міськвиконком затвердив перелік об’єктів, які планується фінансувати за рахунок субвенції на святкування 750-річчя Львова

Львівський міськвиконком затвердив перелік об’єктів історико-культурної спадщини, які планується фінансувати за рахунок субвенції на святкування 750-річчя Львова. Науково-дослідні та реставраційні роботи виділено 17 250 тис. грн.
Львівський міськвиконком затвердив перелік об’єктів історико-культурної спадщини, які планується фінансувати за рахунок субвенції на святкування 750-річчя Львова. Науково-дослідні та реставраційні роботи виділено 17 250 тис. грн. Зокрема, йдеться про Каплицю Боїмів, оборонні мури на вулиці Коперника, комплекс пам’яток архітектури на площі Соборній, театр Заньковецької, ландшафтно-архітектурний комплекс “Високий замок”, Домініканський собор, палац Потоцьких, будинок Ратуші, ремонт та реконструкція інженерних мереж на площі Ринок та ряд інших об’єктів. На впорядкування музею-заповідника “Личаківський цвинтар” виділено 1 млн. грн.
До 750-річчя Львова планується видати книгу “Історія Львова в іменах”. Як зазначив в.о. міського голови Зеновій Сірик, зараз вже є 5 пропозицій щодо цієї книги - “ми будемо розглядати, яка краща”, а голова бюджетної комісії ЛМР Володимир Тринька запропонував, щоб таку книгу написав Ігор Гавришкевич, запропонував видати її обсягом 400 сторінок, у твердій палітурці,  мала презентаційний вигляд.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ