Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді проводить акцію «Святий Миколай кожній дитині»

До Дня Святого Миколая Львівський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді проведе акцію «Святий Миколай кожній дитині» — про це сьогодні, 11 грудня 2006 року, під час брифінгу повідомила керівник центру Віра Покотицька. За її словами, в рамках цієї акції працівники центру, за підтримки спонсорів, роздадуть подарунки та цукерки дітям, які проживають у сім’ях, що з тих чи інших причин опинилися у складній життєвій ситуації.
«Ми вже визначили близько 50 таких дітей, батьки яких не мають змоги зробити своїй дитині подарунок на Миколая», — розповіла Віра Покотицька. За її словами, оскільки працівники центру фізично не встигнуть у такий короткий термін рознести подарунки, тому акція триватиме до Різдва.
Віра Покотицька також розповіла про основні напрямки роботи центру.
«Наш центр надає безкоштовні послуги для дітей, які мають двох батьків або ж одного з батьків, проте з тих чи інших причин потребють сторонньої допомоги. Зокрема, наш центр надає соціально-педадогічну, соціально-інформаційну, соціально-юридичну, соціально-медичну допомогу. За останній місяць ми спільно з громадськими організаціями провели близько десяти «круглих столів» з питань допомоги таким дітям. Ми створили базу даних близько 100 громадських організацій і тісно з ними співпрацюємо. ГО надають гуманітарну, консультаційну або ж допомогу, спрямовану на національно-патріотичне виховання молоді. Крім того, по освітніх закладах міста ми розповсюдили інформаційні листочки, щоб діти знали про наш центр», — розповіла Віра Покотицька.
Одним із пріорітетних напрямків роботи центру є створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Станом на сьогодні у місті створено п’ять прийомних сімей. З вересня цього року створено три таких сім’ї і готуються створити ще дві такі сім’ї.
«Наступного року ми плануємо організувати кілька радіо- і телепередач про прийомні сім’ї. На кожну дитину, яка виховується у прийомній сім’ї, держава щомісяця виділяє близько 1000 грн. Якщо у нас буде багато таких сімей, то дуже скоро інтернати та сиротинці перестануть існувати», — додала Віра Покотицька.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ