Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівський національний аграрний університет розраховуває на 12-16 стипендій Президента України для аграрних навчальних закладів

На 12-16 академічних стипендій Президента України для аграрних навчальних закладів розраховує Львівський національний аграрний університет, — повідомив «Гал-info» ректор ЛНАУ Володимир Снітинський. Крім цього, за його словами, приблизно по дві академічні стипендії сподіваються отримати для своїх студентів шість технікумів та коледжів при аграрному університеті Львівської, Волинської та Чернівецької областей.
«Студентів, які претендуватимуть на отримання президентських стипендій, визначатимуть насамперед за їхньою успішністю в навчанні, за активною участю в громадському житті, за бажанням пов’язати своє життя з працею у сфері сільського господарства, — говорить Володимир Снітинський. — Взагалі ж, на мою думку, про розвиток сільського господарства наша держава сьогодні дбає дуже добре і аграрні навчальні заклади отримують чи не найбільшу державну підтримку. Сьогодні багато наших студентів отримують президентські стипендії, стипендії Кабінету Міністрів та Верховної Ради, а також різноманітні іменні стипендії».
23 січня 2006 року своїм указом Президент України заснував 1 тис. академічних стипендій Президента України для студентів вищих аграрних навчальних закладів І-IV рівнів акредитації з метою заохочення молоді до праці в сільській місцевості. Розмір такої стипендії у 4,375 рази перевищує розмір мінімальної стипендії для студентів вищих навчальних закладів. Студенти, які отримають президентські стипендії, зобов'язуються після навчання відпрацювати в сільській місцевості п'ять років.
Затвердити порядок призначення академічних стипендій для студентів-аграріїв у двомісячний термін має Кабінет Міністрів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ