Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львівський НРУ вимагає від Януковича скасувати 23 лютого

Львівська обласна організація Народного руху України вимагає від новообраного Президента України Віктора Януковича скасувати президентський Указ 1999 року тодішнього глави держави Леніда Кучми про встановлення в Україні свята 23 лютого – званого впродовж останнього десятиріччя як День захисника Вітчизни. На думку рухівців, це нібито державне свято ганьбить усю історію боротьби за становлення Української держави, її сучасне і майбутнє.

  

«Воно (свято) з’явилося у більшовицькій Росії у 1922 році за розпорядженням генерального секретаря Центрального комітету Російської комуністичної партії (більшовиків) Сталіна з нагоди того, що в січні 1918 року Рада народних комісарів Російської Радянської Федеративної Соціалістичної Республіки видала декрет про створення робітничо-селянської червоної армії (РСЧА). Тієї червоної армії, котра агресивно придушила у 1917-1920 роках українську народну революцію, знищивши паростки незалежної України-держави. Тієї червоної армії, котра під проводом більшовицького українофоба Муравйова у січні 1918-го року розтерзала під Крутами київських студентів-захисників України і відтак винищувала на вулицях Києва кожного, хто розмовляв українською або був вдягнутий у національний стрій. 

 

Відзначати в незалежній Україні таке свято свого імперського ворога як власне – це найбрутальніший різновид політичного блюзнірства і малоросійської меншовартості. Це так само, якби згвалтовані відзначали День гвалтівника.

 

Дуже прикро і шкода, що понад деясть років до цього акту історичної зневаги борців за незалежність Української держави вдаються найвищі її посадовці, представники усіх гілок влади. І навіть нині ще чинний Президент України Віктор Ющенко за п’ять років не збагнув абсурдності такого свята в українському державному календарі.

 

Днем захисника Вітчизни в Україні має бути, принаймні, 1 грудня, коли понад 90% відсотків із 32-х мільйонів громадян України, що 1 грудня 1991 року взяли участь у Всеукраїнському референдумі, захистили Україну від подальшого імперського упослідждення.

Сподіваємося, що, офіційно ставши Президентом України, Віктор Янукович знайде у собі громадянську мужність і честь захищати та пропагувати цінності своєї, а не чужої держави. Історія не раз бачила, коли висока посада дивовижним чином перетворювала пересічного політика у державного діяча. Ми бажаємо Віктору Януковичу невідкладно використовувати такий історичний шанс», - йдеться у повідомленні. 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ