Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівський обласний учбовий центр, котрий готує спеціалістів житлово-комунального господарства, можуть виселити з приміщень на Липинського, 54

Львівський обласний учбовий центр, який готує спеціалістів житлово-комунального господарства, можуть виселити з їхніх приміщень, що на третьому поверсі будинку №54 на вулиці Липинського. Про це розповів учора, 24 лютого, під час прес-конференції директор цього центру Ігор Мельник.

За його словами, ще влітку до центру завітав директор КП „Нерухомість та майно Львівської обласної ради” Р. Люлюк, який попросив звільнити 350 квадратних метрів з 1000, які займає центр ддя „серйозної структури”, імовірно регіонального відділу РНБО. Проте в рішенні №470 „Про передачу в оперативне управління нежитлових приміщень”, яке підписав голова ЛОР Михайло Сендак і яке має затвердити Львівська облрада на найближчій сесії, йдеться вже про те, щоб передати на баланс в оперативне управління територіальному управлінню Державної судової адміністрації Львівської області всі приміщення. Згідно з цим рішенням, там планують розмістити Львівський місцевий та апеляційний адміністративні суди. За словами начальника управління житлово-комунального господарства Львівської ОДА Ольги Худюк, це рішення грубо порушує законодавство, адже Львівський обласний учбовий центр підпорядкований ЛОДА і має право оперативного управління приміщенням. І хоча ці приміщення належать територіальній громаді, тобто рішення щодо розпорядження ними приймає Львівська обласна рада, підстав для виседення учбового центру немає. Тим паче, що не було запропоновано офіційно інших приміщень. А лише усно, як стверджує Ігор Мельник, запропонували переселитися у кілька кімнат на першому поверсі загальною площею 100 квадратних метрів. „Таке переселення неможливе, оскільки класи обладнані наочними макетами, посібниками та обладнанням, перенести яке на 100 кв. метрів просто нереально”, — сказав Ігор Мельник.
Учбовий центр є одним з небагатьох в країні, що здійснюють підготовку та перекваліфікацію водіїв трамваїв, тролейбусів, операторів, котелень, ліфтерів, слюсарів з ремонту газового обладнання та інших фахівців. За словами директора ЛКП „Львівелектротранс” Олега Білокурого, у разі ліквідації центру Львів втратить можливість готувати водіїв трамваїв та тролейбусів, адже ніхто не поїде вчитися цьому фаху до Києва, а Львів і так гостро відчуває брак таких фахівців.
Учбовий центр готує спеціалістів за програмою Львівського обласного центру зайнятості, щороку тут проходяить підготовку близько 2000 осіб. У центрі постійно працює понад 10 осіб, проте додатково для проведення занять як позаштатних працівників залучають близько 50 працівників: викладачів ВНЗ та практиків.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ