Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівський органний зал запрошує на концерти солістів Національного будинку органної та камерної музики

Після пожежі в костелі Святого Миколая Львівський органний зал гостинно відкриває свої двері для артистів Національного будинку органної та камерної музики.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Вже найближчими днями, одразу з двома концертами поспіль, до Львова завітає заслужена артистка України Валерія Балаховська. 7 жовтня на львів’ян чекає захопливий, повний експресії та пристрасті дует скрипки та органа. Від Баха до Крейслера – разом із заслуженим артистом України Назарієм Пилатюком. Окрім цього, 8 жовтня, солістка запрошує у неймовірно багатий та різнобарвний світ органної музики. У програмі твори Баха, Регера, Дюпре та інших.

Яскравими подіями стануть також сольні концерти органістів Максима Сидоренка, Ірини Калиновської та Ірини Харечко.

13 жовтня буде змога поринути у світ дивовижних та неординарних поєднань музики Йоганна Себастьяна Баха та французів Шарля-Марі Відора і Клода Бальбатра у виконанні заслуженого артиста України Максима Сидоренка.

Послухати один з найбільш виконуваних органних творів XIX століття – «Готичну сюїту» Боельмана, запрошує народна артистка України Ірина Калиновська 20 жовтня. У програмі концерту також твори Баха, Ліста та Відора;

А для любителів німецької органної музики відбудеться справжня подорож у часі. 28 жовтня заслужена артистка України Ірина Харечко запрошує на історичний екскурс від засновника Північнонімецької органної школи Дітріха Букстегуде до пізнього романтика Макса Регера.

Дует органа і віолончелі – доволі рідкісне явище, проте львів’яни матимуть нагоду його почути. 15 жовтня, із концертною програмою «Бах і Вівальді», виступлять народні артисти України Іван Кучер (віолончель) та Володимир Кошуба (орган). А опісля, 17 жовтня, Володимир Кошуба дивуватиме вас грою разом із блискучою піаністкою, заслуженою артисткою України Катериною Баженовою. У цьому концерті ви здійсните подорож з Європи кінця ХІХ століття до Америки 30-х і повернетеся у післявоєнну Францію. Серед цікавинок програми також блюз і французький шансон на органі.

Наприкінці місяця, 29 жовтня, на сцені Львівського органного залу виступить один з найвідоміших та найдосвідченіших камерних ансамблів України - квартет ім. М. Лисенка. Разом із піаністкою Катериною Баженовою артисти подарують особливий вечір, присвячений 70-ти річчю з дня заснування колективу. Особливу увагу у творчості квартет приділяє саме українській музиці, зокрема прозвучить перша частина струнного квартету ре-мінор Лисенка.

Величне сольне звучання органа, а також чарівне поєднання із скрипкою, віолончеллю та фортепіано, солісти Національного будинку органної та камерної музики у Львові. Початок концертів о 19:00. Більше інформації завжди доступно на комунікаційних каналах:

Офіційний сайт Львівського Органного Залу 

Instagram

Facebook

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ