Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівський органний зал запрошує на травневі концерти

Травень дарує не лише гарну та сонячну погоду, а й чудові новини. Львівський органний зал гостинно відкриває свої двері для спраглих поціновувачів якісної музики. Барокові хіти, аргентинське танго, джазові п’єси Мирослава Скорика та навіть «Секрет опери» – таким буде завершення цієї весни. Про е повідомили 7 травня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.

Вже найближчих вихідних на львів’ян чекатиме відкриття нової виставки із загадковою назвою "Відсвіт". Авторка акварелей Олена Іванишин звертає увагу на те, що людина – наче маленьке дзеркало, у ній відображається все розмаїття Всесвіту. Художниця зазначає: "Природа акварелі допомагає розкрити ефемерність та емоційність людської душі". Зазирнути глибше буде нагода з 9 травня по 4 червня у галереї органного залу. Відкриття о 18:00.

9 та 10 травня о 19:00 нова програма від солістів Світлани Позднишевої (фортепіано) та Адріана Боднара (скрипка). "Amazing baroque" – це музика, що розмовляє напряму із серцем. Кожен твір у цій програмі – шедевр барокової чуттєвості та пристрасності.

Академічний камерний хор "Кантус" у Львові! Музика Золтана Кодая, Богдани Фроляк, Бориса Лятошинського та Іштвана Мартона у виконанні унікального колективу, що за свою 35-річну історію підкорив сотні сцен в Україні та за кордоном. Концерт «Паралелі» відбудеться 15 травня о 19:00.

Цьогоріч увесь світ святкує 100 років з дня народження видатного аргентинського композитора Астора П’яццолли. Створений ним стиль Nuevo tango – це суміш танго, джазу та класики, що нікого не залишить байдужим. У виконанні Адріана Боднара, Модеста Менцинського та Андрія Макаревича прозвучить цикл "Пори року в Буенос-Айресі". Ця музика не про зміни в природі, а про зміни в людині. Чотири танго, чотири людські історії, 16 та 23 травня о 19:00.

Кінець місяця подарує відвідувачам не менш яскраві творчі імпрези:

  • 28 травня у виконанні Dovhan & Zubko Piano Duo слухаємо обробки джазових п’єс легенди української музики Мирослава Скорика.

  • 29 травня чарівне сопрано Наталія Степаняк у супроводі камерного оркестру Тернопільської філармонії під батутою Олени Єфремової подарують вам вечір світових оперних хітів. Не обійдеться без секретів та сюрпризів!

  • 30 травня Чудова компанія з п’яти видатних українських музикантів  зіграють для вас відомі квінтети Моцарта та Вебера, а також “Кларнеттіно” сучасного композитора Анджея Кукола, яке прозвучить в Україні вперше.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ