Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівський органний зал запрошує на унікальні прем’єри

Найближчими вихідними на поціновувачів якісної музики чекають нові, яскраві враження, адже Львівський органний зал підготував дві незабутні події. Віднайдені опери композитора, ім’я якого було стерто з історії української музики та глибина почуттів, втілена у творчості кращих композиторів - романтиків. Про це повідомили 24 червня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.

"Біла циганка" та "Довбуш". Світова прем’єра. 27 червня – 19.00 год.

Гостросюжетний трилер посеред Карпат: кров, зради і гуцульська пристрасть. Вперше за понад 100 років дві опери забутого українського композитора Порфирія Бажанського знайдуть своїх слухачів. У «Довбуші» перед нами на історичному тлі розгорнеться справжня любовно-романтична історія з різкими поворотами та драматичною розв’язкою. А у «Білій циганці» ми почуємо загадкову історію життя «своєї серед чужих», в центрі якої, звісно, також любовна лінія.

Опери прозвучать у виконанні Ukrainian Festival Orchestra та Ukrainian Festival Choir під керівництвом Івана Остаповича. Солістами стали вокалісти зі всієї України: Христина Макар (сопрано), Степан Дробіт (баритон), Лілія Нікітчук (мецо-сопрано), Андрій Стецький (баритон), Віталій Коваль (тенор), Роман Грабовенський (тенор). Оркестрування опер зробив молодий київський композитор Сергій Вілка. Перед концертом, о 18:00, відбудеться лекція єдиної в Україні дослідниці творчості Порфирія Бажанського - Наталії Кушлик. Окрім цього, для тих, хто не зможе потрапити на подію, організатори забезпечать онлайн-трансляцію.

Love is. Музика про любов. 28 червня – 17.00 год.

Нова зворушлива та емоційна програма від солістів органного залу Адріана Боднара (скрипка) та Андрія Макаревича (фортепіано). Нерозділена любов Бетховена втілена у «Місячній» сонаті, муки та радість кохання, оспівані скрипалем Фрицом Крейслером чи «Привітання любові» Едварда Елгара, написане як заручальний подарунок нареченій, розбудить приспані почуття у ваших серцях. Також у програмі твори Шуберта, Шумана, Лисенка, Шопена та інших. Що таке кохання та як висловити свою любов за допомогою музики? Відповіді на ці питання отримаєте в одних з кращих музикантів Львова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ