Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівський Органний зал запрошує розкрити секрет опери

29 травня о 19.00 у Львівському органному залі з ексклюзивною програмою виступить сопрано Наталія Степаняк та Камерний оркестр Тернопільської філармонії під батутою Олени Єфремової. Цього вечора на слухачів чекатиме багато сюрпризів та відкриттів, звідси й загадкова назва концерту – “Секрет опери”.

Програма складається із найкрасивіших та найвіртуозніших арій для сопрано і стане справжнім одкровенням для любителів цього високого жанру та тих, хто лише хоче познайомитися із оперним мистецтвом. Спеціально до концерту було створено аранжування кожного номера для камерного оркестру, і саме це надасть музиці особливого, інтимного звучання.

Довідка: Наталія Степаняк - представниця молодої генерації оперних співаків України, володарка особливої премії «Кращий співак стилю бельканто» міжнародного конкурсу оперних співаків ім. Яна Кіпури, фіналістка світового конкурсу оперних співаків «Competizione dell`Opera». Артистка неодноразово виступала в оперних театрах Австрії, Німеччини, Італії, Болгарії та України, брала участь у міжнародних оперних фестивалях, а у 2019 році створила унікальну в Україні платформу для молодих вокалістів Coloratura Opera Lab.

Кожна арія в програмі логічно пов’язана з наступною і асоціюється з певною епохою: від барокових хітів до сучасних композицій ХХ століття. У концерті прозвучать арії з опер Генделя, Моцарта, Белліні, Верді, Пуччіні та твори українського композитора Мирослава Скорика. “Ми ніби подорожуємо крізь часи та стилі, розкриваючи для себе найпотаємніші закутки душі різних героїнь, відчуваючи найтонші відтінки емоцій у співі.” – ділиться ідеєєю створення концертної програми Наталія Степаняк. На слухачів також чекає сюрприз, який організатори воліють не розкривати до останньої хвилини.

Особливу увагу солістка приділяє творчості Мирослава Скорика і стверджує, що “Три весільні пісні” ще довго будуть її коронним номером. На противагу асоціаціям, які викликає назва циклу, пісні сповнені драматизмом і трагізмом, вони про наречених, братів та татів, які не повернулися з війни. Ці пісні нагадують нам, що історію не можна забувати, бо тоді вона має властивість повторюватись.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ