Сьогодні, 17 травня 2025 року, у Львівському палаці мистецтв розпочався традиційний Ярмарок смаку, який об'єднав найкращих крафтових виробників України, зокрема ветеранів, що започаткували власний бізнес у фермерській справі. Про це повідомляє ЛОР.
Сьогодні, 17 травня, у Львівському палаці мистецтв стартував традиційний Ярмарок смаку, на якому свою продукцію представлять найкращі крафтові виробники України. Особливістю цьогорічного заходу є участь ветеранів, які почали власний бізнес у фермерській справі.
Під час ярмарку відбудуться різноманітні майстер-класи, зокрема з приготування фондю, пейрингу сирів з органічними продуктами, цукерок із сиром та органічними продуктами тощо.
Метою ярмарку є підтримка малих та середніх виробників органічних сертифікованих продуктів, сироварів та крафтових локальних виробників.
Відвідувачі матимуть змогу скуштувати продукцію від 50 виробників з різних куточків України: Харківщини, Сумщини, Київщини, Житомирщини, Миколаївщини, Волині та багатьох інших. Львівщину представляють 15 крафтових виробників, які пропонують мед, чаї, соки, сири та іншу молочну продукцію, пастилу, крупи, олію, джеми, горіхи, м’ясні вироби.
В.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод під час вітального слова зазначив: "Дякую нашим місцевим виробникам, бізнесу, які попри війну не опустили руки, а працюють та розвивають економіку нашого регіону. Запрошую мешканців Львівщини відвідати ярмарок, придбати для себе кращі крафтові продукти, які вироблені невеличкими підприємствами та фермерськими господарствами. Такі ініціативи дуже допомагають розвитку нашого українського продукту. Я "за" український продукт: щоб ми його виробляли, купували та смакували!".
Голова комісії з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій обласної ради Юрій Раделицький подякував організаторам та особливо швейцарському уряду за допомогу Україні та підтримку цього заходу. "Україна готова приймати швейцарські інвестиції, зокрема Львівщина, готова співпрацювати у різних проєктах та співфінасувати їх. Для нас Швейцарія – це насамперед про якість. Маємо прагнути до таких висот", – зауважив Юрій Раделицький.
Львівський ярмарок смаку проводиться втретє на території Львівщини та став хорошою гастрономічною традицією для регіону.
Захід відбувається під патронатом Міністерства аграрної політики та продовольства України та за підтримки Швейцарії в межах швейцарсько-української програми "Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України" (QFTP), що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із швейцарською консалтинговою компанією з розбудови потенціалу - SAFOSO AG (Швейцарія).
