Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівський пам’ятник наплічнику внесли до Книги рекордів України

16 травня на внутрішньому подвір’ї факультету географії Львівського національного університету імені Івана Франка пройшла церемонія урочистого внесення пам’ятника наплічнику до “Книги рекордів України”.

Скульптура, величина якої разом із постаментом складає 170 см, визнана найбільшим пам’ятником, що присвячений наплічнику, на території України. Окрім того, в майбутньому планують провести пошук подібних скульптур по всьому світу.

У Львові є пам’ятник наплічнику — правда чи вигадка?

«На сьогодні існує дуже велика ймовірність того, що це досягнення ЛНУ увійде у «Світові рекорди Гі́ннесса». Зараз нам відомо лише про постамент «Піонер із рюкзаком» десь у Сибіру, але ця скульптура не конкурує з нашим пам’ятником», - зазначив експерт Національного Реєстру Рекордів України Павло Горішевський

Про цікаву традицію студентів, пов’язану з пам’ятником, розповів декан факультету географії ЛНУ ім. Івана Франка Володимир Біланюк.

1/2

«Цей наплічник – символ кожного, хто любить подорожувати, та готовий відкривати нові горизонти. Рівно сім років тому ми відкривали цей пам’ятник, і відтоді ми започаткували традицію: студенти перед поїздкою зазвичай труть черевики, що є елементом пам’ятника».

“Святий дух” в аудиторії ЛНУ Франка: як виглядає оригінальний настінний розпис

Нагадаємо, що перший в Україні пам’ятник наплічнику було встановлено 14 травня 2012 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ