Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівський підприємець недоплатив податків на 5 млн грн

Під час проведення перевірки фінансово-господарської діяльності одного з львівськихприватних підприємців працівники податковоїміліції Львівщини з’ясували, що бізнесмен співпрацював з фіктивними фірмами, проводячи податкові махінації, повідомили у прес-службі ДПС у Львівській області.

Упродовж2011 року з метою незаконного формування податкового кредиту він уклав фіктивні угоди з двома „фірмами-одноденками” центрального регіону України про доставку неіснуючих товарів. Підприємства, з якими сформовано податковий кредит, мають ознаки «фіктивності», адже за місцем реєстрації не знаходяться, у них відсутні основні фонди, виробничі потужності та трудові ресурси. Відповідно, жодних товарів львівському бізнесмену ці підприємства постачати не могли.

За словами начальника податкової міліції Львівщини Руслана Плюща, за фактом створення фіктивних фірм, з якими співпрацював підприємець м. Львова, податковою міліцією м. Києва порушено кримінальну справу.

Отже, бізнесмен вносив завідомо неправдиві дані у податкову звітність, завдяки чому ухилився від сплати податків на суму близько 5 млн. грн.Стосовно нього порушено кримінальну справу, вживаються заходи щодо відшкодування завданих державі збитків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ