Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Львівський Природничий музей виграв грант у 10 млн грн

Як повідомив заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів, щойно у Києві оголошено переможця гран-прі «Динамічний музей». Ним став Державний природознавчий музей Національної академії наук України у Львові. Відтак, музей отримає 10 млн грн на розвиток терміном на 3 роки, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Усі дуже щасливі від такої перемоги Львова. Тут, в Києві, ніхто не може повірити, що гран-прі отримав саме наш Природничий музей», - зазначив заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів. 

Нагадаємо, саме сьогодні, 1 листопада, у Києві відбувається оголошення музею-переможця проекту «Динамічний музей», у рамках якого фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» надасть грант на розвиток у розмірі 10 млн грн.

Довідка:

Музейний заклад знаходиться за адресою - вул. Театральна, 18. Перебуває у підпорядкуванні Академії Наук України. Фінансується з державного бюджету. Директор - Чорнобай Юрій. Державний природничий музей було зачинено на капітальний ремонт понад 20 років. За цей період фактично ціле покоління дітей та молоді не мали змоги відвідати цей заклад. За словами директора музею Юрія Чорнобая, зараз музей перебуває на завершальному етапі ремонтних робіт (сигналізація, оздоблювальні роботи), на ці роботи в державному бюджеті передбачено 160 тис.грн. За умови належного проведення розрахунків та інтенсивного проведення ремонтних робіт, проходження процедури прийняття об’єкта в експлуатацію, музей готовий відчинити свої двері для відвідувачів наприкінці листопада цього року. Працівниками музею підготовлено першу виставку до відкриття.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ