Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівський притулок для тварин може залишитися без засобів для існування

Львівський притулок для тварин „Милосердя” може залишитися без засобів для існування — про це «Гал-info» повідомила в. о. директора притулку Любов Дорош. За її словами, зараз притулок перебуває у вкрай незадовільному стані.
«Перед нами стоїть проблема залишитися без світла, оскільки військову частину, від якої протягнений кабель до притулку, розформовують, і потрібно, щоб нам провели інший кабель. Крім того, у нас є проблеми з опаленням притулку взимку — ми й досі опалюємо приміщення за допомогою деревини, — розповіла Любов Дорош. — Також у нас постала проблема з харчуванням тварин: міська влада з початку року виділила нам 11 тис. грн на харчування тварин і зараз вже харчі закінчуються, і невідомо чи виділять кошти знову. Крім того, у нас немає холодильних камер, де б можна було зберігати продукти харчування для тварин». За її словами, притулок й надалі приймає до себе собак і кішок, а виживає за рахунок спонсорської допомоги, але це не вирішує основних проблем притулку.
«Може настати день, коли тварин не буде чим годувати, притулок залишиться без засобів існування і тоді залишиться один вихід: або розпустити тварин, або усипити», — додала Любов Дорош.
 Притулок для бездомних тварин "Милосердя" у Брюховичах є єдиним у західному регіоні України та існує уже 9 років. В ньому знаходять порятунок близько 200 безпритульних собак та приблизно два десятки кішок. Притулок є альтернативою діяльності санітарної міської служби відлову безпритульних тварин та знищення їх струмом. Останнім часом завдяки підтримці ЗМІ для багатьох тварин з притулку було знайдено нових господарів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ