Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівський психоаналітик Андрій Слюсарчук: Черновецький і Луценко є психопатами

Бійка між київським мером Леонідом Черновецьким та міністром внутрішніх справ України Юрієм Луценком була безперечно цікавим політичним шоу. Так вважає львівський психоаналітик, лікар-нейрохірург, рекордсмен Книги рекордів України, професор, доктор медичних наук Андрій Слюсарчук. Про це він зазначив у коментарі «Гал-info».
«Слідкуючи та вивчаючи поведінку цих людей у процесі політичного життя, можна чітко сказати, що дві особистості є психопатами. По тому, як вони себе поводять у політичному житті, чітко можна стверджувати, що у них яскраво виражений психопатизм», — зазначив Слюсарчук.
Як він пояснює, така модель поведінки є далеко поза межами прийнятної соціальної норми. «Це – порушення характеру», — каже експерт і додає, що сама сучасна українська політика як така є надто агресивною. Із його слів, у цій політиці немає якості та ефективності, натомість є демонстрація шоу – гра перед камерою. «Проте це легко сприймається виборцями і ця гра політиків переходить у їх особисте життя: гра стає реальністю, центром структури особистості. Спочатку політики грають, а потім гра стає їх центром і сенсом життя, моделлю їхнього життя», — каже він.
Згідно із його слів, це відбувається тому, що політики не несуть відповідальності за свою поведінку. «Ніхто не несе ні за що відповідальності, якби він не вчинив, і тому діє за принципом: хочу роблю так, хочу інакше, все одно мені нічого за це не буде. Тому наші політики діють за принципом «аби тільки поговорити», бо немає юридичних наслідків їх вчинків. Щоб вплинути на психопата, мають бути соціально-юридичні стримувачі. А сьогодні для політиків юридична норма не є особливістю чи причиною проявів їх характеру. «Не людина прикрашає місце роботи, а крісло прикрашає людина», — у цьому випадку це прослідковується. Фактично, міністр внутрішніх справ продемонстрував модель поведінки працівників правоохоронних органів. Не секрет, і про це знає усе суспільство, що міліція часто діє насильницько у своїй роботі і на прикладі міністра така модель поведінки і ідентифікувалася. Фактично він відобразив модель, притаманну цій галузі, структури поведінки», — каже Слюсарчук.
За його словами, якщо характеризувати модель поведінки мера Києва, то за його характером чітко проглядається із точки зору психолога такі якості як злопам’ятність, педантність, ознаки садизму, прагнення до влади, а з іншої сторони його характеру – шизоїдний тип, це – роздвоєння особистості, фантазії, замкнутість, життя у придуманому для себе світі, відхід від реальності, ілюзія, життя за принципом – це ворог, а це – друг. «Якщо це все об’єднати в одну особистість Черновецького, то стає зрозуміло, що це гра на публіку, це безвідповідальність за свої дії, хоча гра на публіку для свого власного електорату», — зазначає експерт. — Якщо ж говорити про Луценка, то йому притаманні індивідуальні риси характеру, характерні для істероїдного типу характеру поведінки: це демонстративний тип характеру, тип Жириновського, вдаваність до крайностей, показовість, важливість. Для таких особистостей – гра – це центр життя, такі люди бачать тільки себе. Вся проблема власне у тому, що до української влади прийшли люди, які в потрібний час опинились у потрібному місці в 90-ті роки. Цілком зрозуміло, що відповідати за це насправді ніхто не буде. Такі люди ігнорували соціальні поняття, вони йшли по трупах до влади. Це не проблема Черновецького чи Луценка, це проблема сучасної української влади: люди йшли по трупах, щось вкрали, когось здурили і зараз вони – влада. Я думаю, що років через 40 ця сучасна українська влада вимре, прийде інша, для якої уже будуть притаманними зовсім інші цінності. А наразі суспільство змушене терпіти представників цієї сучасної влади, бо само ж обрало цю владу. Сучасні політики – це особлива ланка людей істероїдного типу 90-х років минулого століття, для яких притаманні ницість людських моральних почуттів, агресія, гроші і влада. Це люди особливого складу психіки, які хочуть тільки керувати і мати гроші. Коли зміниться сучасна політична еліта? В політиці України настане зміна тоді, коли сучасна політична еліта вимре як мамонти і прийде інша ланка політиків із більш європейськими поглядами, а суспільству залишається тільки чекати, коли вони вимруть, як мамонти, адже відділити їх від влади неможливо, оскільки вони мають гроші і зв’язки. Тому суспільству залишається тільки дочекатися, коли політики вимруть, коли вони доживуть своє як політичне так і біологічне життя. На жаль, тільки чекати. Завтра нічого кращого від українських політиків чекати не варто», — прокоментував Слюсарчук.
 
Нагадаємо, у п’ятницю опісля засідання РНБОУ міністр Юрій Луценко на очах у багатьох губернаторів побився із київським мером Леонідом Черновецьким, який на засіданні звинуватив Луценка у вимаганні від нього київської землі, шантажуючи його арештом сина мера. Луценко ж назвав Черновецького «брехуном» і зазначив, що вибачатися не має наміру. Обидва уже зняли побої і готують судові позови.
Водночас, як повідомляє офіційний портал Президента, Ющенко звернувся з офіційним листом до Генпрокурора Медведька із проханням з’ясувати всі обставини сутички між міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком і мером Києва Леонідом Черновецьким і у разі необхідності застосувати всі передбачені законодавством заходи до її учасників.
Про результати цієї перевірки та відповідне реагування Президент просить повідомити йому протягом тижня.
Сьогодні на засіданні опозиційного уряду лідер Партії регіонів Янукович зазначив, що його політична сила домагатиметься відставки міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.
Водночас Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк прогнозує розгляд парламентом інциденту, що стався між мером Києва Леонідом Черновецьким і міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком, після закінчення розслідування правоохоронних органів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ