Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львівський радіотехнічний інститут, Дрогобицький завод автокранів, Львівська вугільна компанія, - найбільші боржники із зарплати

Члени обласної комісії з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати, пенсій стипендій та інших соціальних виплат під головуванням першого заступника голови Львівської облдержадміністрації Богдана Матолича розглянули стан погашення заборгованості з виплати заробітної плати працівникам підприємств, установ та організацій Львівської області. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Учасники наради констатували, що із загальної суми боргу 31,8% припадає на підприємства-банкрути (таких налічується 47) та 10,5% – на економічно неактивні підприємства (таких є 42).

Однак найбільша частка із загальної суми боргу – 57,7 відсотка – припадає на економічно активні підприємства. Таких підприємств-боржників налічується в області 71. Сума невиплаченої заробітної плати на цих підприємствах складає 35 млн. грн. Упродовж квітня цього року заборгованість зменшилася на 1,9 млн. грн. (5,1%).

На нараді зазначалося, що найбільшими економічно активними підприємствами-боржниками в області є ДП «Львівський науково-дослідний радіотехнічний інститут» (заборгованість з виплати заробітної плати – 15542,3 тис. грн.); ВАТ «Дрогобицький завод автомобільних кранів» (борг з зарплати – 2443,1 тис. грн.); ВАТ «Львівська вугільна компанія» (заборгованість – 1300 тис. грн.); ДП «Західукргеологія» (заборгованість з виплати заробітної плати – 2048,2 тис. грн.); комунальне підприємство «Бориславводоканал» (заборгованість – 853,8 тис. грн.).

Члени обласної комісії детально розглянули причини невиплат, сформулювали пропозиції з погашення боргів з виплати заробітної плати на цих підприємствах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ