Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівський РДЦСМС в І півріччі перевірив 18 підприємств – виробників продукції пташиного походження

Протягом 26 січня – 22 червня цього року інспектори державного нагляду Львівського РДЦСМС провели перевірки на 18 підприємствах - виробниках продукції пташиного походження (м'яса птиці, напівфабрикатів і кулінарних виробів, яєць столових, яєчного порошку, ковбасних виробів і консервів). Про це повідомила начальник відділу Львівського РДЦСМС Наталія Трубіцина.
За її словами, з 97,93 тонни перевіреного м'яса птиці заборонено до реалізації 71,6 тонни (73,3%). Як правило, через неналежний зовнішній вигляд та недоліки маркування. Жодного факту випуску та реалізації продукції, небезпечної для споживання, не виявлено.
 Зокрема, з перевірених 51,345 тис. штук яєць забраковано 22,897 тис. шт. (44,6%) через зовнішній вигляд, неправильну сортність, відсутність маркування. Перевірена партія яєчного порошку у кількості 2,2 тонни не відповідала вимогам нормативних документів щодо маркування.
За результатами перевірок до підприємств-порушників застосовано 12 штрафів на загальну суму 22,234 тис. грн та на 5 відповідальних посадових осіб, винних у скоєнні правопорушень, накладено адмінштрафів на загальну суму 0,952 тис. грн. Заборонено реалізацію 12 партій нестандартної продукції, видано 9 приписів на заборону реалізації всієї продукції.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ