Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівський Рух скликає конференцію, щоб почати процес люстрації в партії

Львівська крайова організація Народного Руху України звертається до своїх партнерів з виборчого блоку «Наша Україна» в обласній раді, а також усіх національно-демократичних політичних сил Львівщини із закликом ініціювати на всіх рівнях процес відкликання з місцевих рад Львівської області тих своїх депутатів, котрі зрадили національно-демократичні ідеї і почали співпрацю – офіційну чи негласну – з політичними опонентами. Про це йдеться в заяві, поширеній прес-службою ЛКО НРУ.

 

Рух має намір подати приклад іншим партіям і почати очищення своїх лав. Зокрема, НРУ збирається розпочати процес виведення з депутатів облради свого колишнього однопартійця Леоніда Мельника.

 

«ЛКО Народного Руху України виключила Леоніда Мельника зі своїх рядів, однак він приватно і публічно обманює громадськість, розповідаючи нібито про свою належність до НРУ. Насправді ж Леонід Мельник просто користає з довготривалої в часі законної процедури відкликання депутата облради і збереження свого дотеперішнього формального статусу. Але виборці мають знати правду: Леонід Мельник – політичний ренегат, і він – не з власної, а з партійної волі – буде змушений скласти депутатські повноваження в облраді від виборчого блоку «Наша Україна». ЛКО НРУ оголосить цей процес офіційно уже на найближчій сесії обласної ради і сподівається на належну та послідовну підтримку в цьому питанні з боку своїх партнерів по блоку», – йдеться в заяві.

 

Також обласна організація Руху ініціюватиме процедуру відкликання решти депутатів місцевих рад, які отримали представницькі повноваження, а потім перейшли до інших політичних сил, позиція яких суперечить офіційній позиції Руху. «Для дотримання і оформлення процедури відкликання всіх депутатів-зрадників із місцевих рад Львівщини ЛКО НРУ пропонує всім учасникам виборчого блоку «Наша Україна» у Львівській області (обласним осередкам партії «Народний Союз «Наша Україна», Конгресу українських націоналістів, партії «Християнсько-демократичний союз») визначитись із терміновим проведенням позачергової обласної конференції виборчого блоку. На цій конференції необхідно дати об’єктивну і принципову оцінку фактам політичного зрадництва і відступництва», – заявляють рухівці.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ