Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівський центр зайнятості заявив, що цьогоріч роботою забезпечили понад 300 ветеранів АТО/ООС

За даними Львівського обласного центру зайнятості станом на 1 грудня цього року за посередництва служби зайнятості роботу шукав 391 військовослужбовець, котрий брав участь в АТО/ООС.
Фото ілюстративне. Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

Незважаючи на карантин, у січні-листопаді поточного року місцем праці забезпечили 306 ветеранів, зокрема 14 осіб з інвалідністю.

Ще 35 колишніх армійців за скеруванням служби зайнятості підвищили кваліфікацію або здобули нову професію, а 208 ветеранів взяли участь у 65 тематичних семінарах або вебінарах, що були організовані службою зайнятості разом з соціальними партнерами задля вирішення найбільш проблемних питань їхньої життєдіяльності, зокрема, щодо санаторно-курортного лікування, виділення земельних ділянок, аспектів призначення пенсійного забезпечення, надання юридичної підтримки та ін.

Як свідчить практика, багатьом учасникам російсько-української війни потрібний певний час для інтеграції у мирне життя. Але є й такі, що відразу активно шукають роботу й занурюються в неї з головою. А дехто, повернувшись з поля бою, вирішує відкрити власний бізнес. 

Загалом із 2015 року посадовці служби зайнятості допомогли повернутися до трудової діяльності 3230 учасникам АТО/ООС. Із них 241 особа, отримавши одноразову виплату допомоги з безробіття, започаткувала власну справу й тепер надає послуги в сфері громадського харчування, автотранспортних перевезень, займається ковальством, вирощуванням ягід, виготовленням дитячих іграшок, виробів з каменю та ін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ