Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівський університет святкує 355-річчя

Львівський університет ім. Івана Франка сьогодні, 20 січня, святкує 355-річчя. Про це йдеться на офіційній сторінці університету.

Вітання Ректора з нагоди 355-ліття заснування Львівського університету!

Дорогі студенти, аспіранти, викладачі, працівники та випускники Львівського національного університету імені Івана Франка!

Сердечно вітаю Вас із 355-літтям від часу заснування одного з найстаріших у Східній Європі та першого в Україні Університету!

Цей рік знаменний для нашої академічної спільноти і ювілейним відзначенням 160-річчя та 150-річчя від дня народження двох велетів творчого духу, лідерів української нації – Івана Франка та Михайла Грушевського.

Львівський університет в усі часи був і досі є тим унікальним середовищем, де праця та зусилля багатьох поколінь викладачів і науковців, студентів і випускників формували передумови й утверджували Україну як цивілізовану європейську державу.

Студенти та викладачі Львівського університету завжди захищали духовні й державотворчі прагнення українського народу. І сьогодні, часто й ціною власного життя, демонструючи мужність, підвагу та жертовність, вони обстоюють суверенність і соборність Української держави на її східному кордоні. Вірю, що завдяки єдності й волі до боротьби за одвічні моральні принципи, гідність і свободу ми зможемо повернути впевненість у нашому мирному й успішному майбутньому.

Дорогі студенти, аспіранти, випускники! Будьте відповідальними перед величним минулим українського народу, із надією дивіться в щасливе прийдешнє і пам’ятайте, що «Ваша одинока честь, Ваш одинокий обов’язок, як студентів університета, – за словами Івана Франка, – здобувати знане, науку для несення користи і освіти свому народови». Саме Вам. як наголошував Михайло Грушевський, належить шукати та на пробнім камені своїх інтелектуальних і моральних вимог «провірювати сучасні погляди і принципи, вартости сучасного життя».

Переконаний, що завдяки гармонійному і нерозривному поєднанню освіти й науки наш Університет та Україна займуть гідне місце у світовій спільноті.
Нехай у нашому багатотисячному колективі завжди панує злагода, взаєморозуміння і неповторна творча атмосфера! Бажаю усім нам міцного здоров’я, любові, добра та віри в щасливе майбутнє нашого Університету, української нації та Української держави!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ