Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Львівський ювелірний завод не взяв участь в виставці-ярмарку «ЕлітЕКСПО» в Львові: немає грошей

Львівський державний ювелірний завод не бере участі у виставці-ярмарку «ЕлітЕКСПО» в Львові, бо в підприємства нема прибутку. Про це сьогодні, 28 лютого, у коментарі Гал-інфо повідомив директор Львівського державного ювелірного заводу Володимир Кузовкін.

Нині в Львові урочисто відкрили VIII спеціалізовану ювелірну виставку-ярмарок «ЕлітЕКСПО-2013». Відтак, свої вироби презентують понад 100 учасників із 15 областей України, Криму, Росії та Китаю, втім, експонатів від Львівського державного ювелірного заводу там нема.

Нагадаємо, до грудня 2012 року державні ювелірні заводи самі клеймували свою продукцію. Однак Кабінет Міністрів України вніс зміни в законодавство: тепер клеймування здійснює Державна пробірна служба.

Як зауважив Володимир Кузовкін, через це в підприємства йдуть великі затрати – до 100 тис. грн в місяць.

Він також розповів, що завод подав з цього приводу позов на рішення Кабміну. Окрім львівського позиватися до суду вирішили три інші державні ювелірні заводи– харківський, київський та вінницький. Відтак, 6 березня в Київському окружному адміністративному суді буде останнє засідання по клеймуванню, під час якого і приймуть рішення.

«Ми боремося за те, щоби державне підприємство вижило. Чекаємо на суд, надіємось виграти», – наголосив Володимир Кузовкін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ