Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

«Львівсвітло» може зменшити тарифи на електроенергію для освітлення вулиць, якщо встановить диференційні прилади обліку

ЛМКП «Львівсвітло» може зменшити тарифи на електроенергію для освітлення вулиць, якщо встановить диференційний прилад обліку. Про це «Гал-info» сказав директор з маркетингу ВАТ «Львівобленерго» Андрій Скрипник.

За його словами, якщо встановити на розподільчих електричних станцій, яких в ЛМКП „Львівсвітло” є  близько 360, диференційні прилади обліку, то може зекономити на освітленні вулиць майже у шість раз. Теперішній тариф на електроенергію для освітлення разом з ПДВ становить 30 копійок, при встановленні такого приладу тариф становитиме – 5 копійок. Вартість такого приладу становить 2 500 грн.
Як додає Андрій Скрипник, для населення при встановленні диференційного приладу облік існують трьох- та двозонні оплати за електроенергію. Згідно з трьохзонною оплатою на електроенергію, споживач електроенергії з 8-ї до 10 години та з 19-ї до 21 години сплачують за електроенергію за максимальним тарифом 1,8, з 10-19 години з коефіцієнтом 1,02, з 23 до 6 години – мінімальний коефіцієнт 0,4. Вартість такого приладу обліку 350 грн, окупність п’ять років.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ