Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Львівтеплоенерго» нацькувало на львів'ян російськомовних колекторів: вибивають 18 млн грн

На 24 червня заборгованість усіх споживачів «Львівтеплоенерго» - бюджетні установи, населення та інші споживачі - становить 98,9 млн грн, з них борг за минулий опалювальний сезон – 6,7 млн грн. Загальна заборгованість населення перед ЛМКП «Львівтеплоенерго», з врахуванням боргу минулих періодів, – 89,6 млн грн, а борг за попередній сезон – 6,2 млн грн. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«На підприємстві гарячий період підготовки до нового опалювального сезону. На об’єктах теплопостачання у кожному районі проводяться ремонті роботи. Цього року весь об’єм ремонтних робіт проводиться за кошти підприємства. Тому, нам важливо отримати від споживачів усіх категорій оплату і повернення заборгованості», - наголошує начальник служби обліку і збуту теплової енергії ЛМКП «Львівтеплоенерго» розповідає Галина Пакулець,

«Нині підготовлено 116 претензій до споживачів про виплату заборгованості на суму 2,6 млн грн та підготовлено 36 позовних заяв на суму 5,3 млн грн», - зазначили у ЛМКП «Львівтеплоенерго».

За словами начальника юридично-претензійної служби ЛМКП «Львівтеплоенерго» Олега Іващука, ведеться робота з повернення заборгованості, яка виникла до 2002 року.

«Заборгованість, яка виникла до 2002 р., становить 18 млн грн. Кожного місця нам вдається повернути приблизно 150 тис. грн. Нині єдиним важелем впливу на споживачів, яким ми можемо скористатися для повернення заборгованості, є суд. Також було укладено договір з колекторською фірмою для стягнення заборгованості, яка виникла до 2002 р», - розповів Олег Іващук.

Додамо, що, як повідомляють мешканці Львова, останнім часом до них почали дзвонити невідомі і вимагати сплатити борги "Львівтеплоенерго". При цьому вони розмовляють російської і кажуть, що телефонують з Києва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ