Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

„Львівтеплоенерго” заборгувало ДК “Газ України” 9,4 млн грн

ДК “Газ України” укладатиме угоди з підприємствам ТКЕ про постачання газу під час опалювального сезону лише за умови 100% оплати поточних поставок палива та погашення заборгованості, що виникла у 2006 році. ДК “Газ України” проінформувала про це керівників 16 найбільш енергоємних підприємств ТКЕ – боржників та представників органів влади, на території яких знаходяться ці підприємства, під час наради, яка відбулася в центральному офісі компанії 7 вересня. Загальна сума боргу цих підприємств ТКЕ за спожитий протягом 2006 р. газ становить 419 млн грн (71% від загального боргу підприємств ТКЕ за 2006 р., що становить 590 мільйонів гривень).
 На нараді було проаналізовано стан виконання договірних зобов’язань та гарантійних листів щодо погашення заборгованості за 2006 рік підприємств ТКЕ, зокрема, ЛМКП «Львівтеплоенерго», борг котрого становить 9,4 млн грн (проплата за 2006 рік становить 82%).
На нараді у ДК «Газ України» було також звернуто увагу представників місцевих органів влади на необхідність переглянути та затвердити тарифи на послуги з теплопостачання до економічно обґрунтованого рівня, а в необхідних випадках – віднайти можливість компенсації затрат теплопостачальних підприємств на виробництво теплової енергії з місцевих бюджетів.
Згідно з встановленим Кабінетом Міністрів України порядком забезпечення галузей національної економіки та населення природним газом, постачання цього енергоносія усім категоріям споживачів здійснюється лише за умови його 100-відсоткової оплати.  Повідомили в прес-службі ДК „Газ України”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ