Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

„Львівводоканал” може позбутися податкових боргів лише за умови швидкого введення в дію нових тарифів - Мирослав Заплатинський

„З податковою було домовлено про реструктуризацію 3 млн грн і до кінця року ЛКП „Львівводоканал” буде мати лише 8 млн грн податкового боргу. За умови швидкого введення в дію нових тарифів наступного року, стабільної економічної і політичної ситуації і максимального сприяння з боку міста 8 млн грн податкового боргу вдасться  погасити протягом 2007 року”, - розповів директор ЛКП „Львівводоканал”  Мирослав Заплатинський.
За словами Мирослава Заплатинського, розрахунки, які були проведені згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 22 травня 2006 р.  № 705  „Про затвердження Порядку перерахування у 2006 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам  для погашення заборгованості минулих років з різниці  в тарифах на теплову енергію, послуги з водопостачання і водовідведення, затверджених для населення” значно покращили фінансову ситуацію на підприємстві, оскільки покрили борги за електроенергію, які на той момент сягали 45 млн грн.
 „Також ми сплатили 10 млн грн податку. Попри те за невчасну сплату податків підприємство оштрафували на 5 млн грн. Окрім цього, було нараховано 14 млн грн податку на прибуток, який виник ні з чого, оскільки жодної прибуткової господарської діяльності підприємство не провадило. Штрафні санкції ми сплатили, а Львівською міською радою підприємство було звільнено від 14 млн грн податку на прибуток. Зараз ми використовуємо іншу схему сплати податків, оскільки в сума поточних податків сягає 900 тис. грн на місяць, а згідно із законодавством, гаситься не поточна податкова заборгованість, а лише за минулі періоди. У результаті ми маємо не тільки податковий борг, але ще плюс 50% штрафних санкцій від суми боргу”, – розповів Мирослав Заплатинський.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ