Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

„Львівводоканал” планує розширити графік подання води, проте зиску з цього не матиме

До кінця цього року «Львівводоканал» планує завершити реконструкцію насосної станції «Карачинів», що дозволить розширити графік подачі води у масиви Рясне-1, Рясне-2, Левандівку та частково у будинки на площі Привокзальній. Реконструкція цієї насосної станції дозволить значно збільшити відкачку води, не збільшуючи споживання електроенергії. Про це на прес-конференції розповів директор ЛКП „Львівводоканал” Мирослав Заплатинський.

 Також він зазначив, що у планах „Львівводоканалу” є збільшення подачі води в місто. Зокрема, за його словами, на водозаборах є можливість і резерви збільшити подачу  води у Франківському районі та спальних районах Львова: вул. Володимира Великого, Наукова, Тролейбусна та Виговського. Щоправда, це потягне за собою збільшення споживання електроенергії. Попри те, що завдяки введенню енергозберігаючих технологій ЛКП „Львівводоканал” у листопаді спожив електроенергії на 700 кВт  менше, ніж за аналогічний період минулого року, але заплатили на 500 тис. грн більше за рахунок зростання вартості електроенергії.
„У майбутньому за рахунок виконання програми Світового банку ми плануємо збільшити економію електроенергії до 1 млн кВт, але ця економія відразу ж нівелюється збільшенням вартості електроенергії. Тому додаткових коштів за рахунок  розширення графіку подачі води підприємство не отримає”, - зазначив Мирослав Заплатинський.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ