Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

„Львівводоканал” потребує хірургічного втручання і доброго менеджменту – Василь Попович

Голова комісії інженерного господарства та транспорту і зв’язку Львівської міськради по перевірці діяльності ЛМКП «Львівводоканал» Василь Попович у звіті про перевірку цього підприємства наголосив, що за час перевірки фінансово-господарської діяльності «Львівводоканалу» виявлено, що за 2005 рік підприємство отримало 39 683,05 тисяч збитків, а за 9 місяців 2006 року – 24 437,1 тисячі гривень.
Окрім того, під час проведення аналізу витратна частина підприємства встановлено нераціональне використання коштів, що свідчить про штучне формування збиткового результату. Зокрема, він навів приклади: за оренду автомобіля було заплачено 123 тисячі гривень, також понад 60 000 гривень було витрачено на дзвінки по мобільних телефонах.
За словами Поповича, підприємство потербує хірургічного втручання і доброго менеджменту. А міський голова Андрій Садовий офіційно звернувся до правоохоронних органів з проханням негайно розглянути матеріали перевірки. „Матеріали скеровуються в правоохоронні органи, оскільки я силою поміняв керівника „Львівводоканалу”, який не хотів йти з цієї посади, ми не маємо права неналежним чином ставитися до факту розкрадання. Публічно вимагаю правоохоронні органи показати свою діяльність, оскільки мова йде про комунальне майно”, - зазначив він.
Заплатинський, теперішній директор „Львівводоканалу”, погодився з пропозицією Садового. Також він зазначив: „Попович висвітлив всі питання, про які всі давно чули і знали, шкода, що ми не мали цього звіту напередодні, оскільки дуже багато фактів цей звіт висвітлює предметно. Зараз ми візьмемо цей звіт і опрацюємо – можливо, він щось нам покаже. Окрім того, із завтрашнього дня у нас починає працювати перевірка КРУ і, думаю, додаткових перевірок вигадувати недоцільно”. Щодо автомобіля, який орендувало підприємство, такий факт дійсно був. Підприємство дійсно заплатило 123 тисячі за оперативний лізинг без права викупу. Автомобілем користувався попередній директор Василь Склярський.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ