Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

„Львівводоканал” з початку 2007 року почне встановлювати внутрібудинкові лічильники обліку води

З початку 2007 року „Львівводоканал” почне встановлювати внутрібудинкові лічильники обліку води — про це журналістам повідомила прес-секретар ЛКП „Львівводоканал” Уляна Горбата. За її словами, встановлення таких лічильників дозволить майже повністю вирішити проблему втрат води. На сьогодні втрати води по Львову становлять близько 37%.
„Усі думають, що основні втрати води — це витоки. Насправді ж це не так. Близько 70% втрат — це втрати в технологічних мережах, крадіжки води, а особливо внутрішньобудинкові втрати, за які „Львівводоканал” не відповідає, а відповідають ЖЕКи. Ми не можемо точно порахувати цих втрат, адже не всі будинки мають лічильники. Отож, з наступного року „Львівводоканал” почне укладати угоди з ЖЕками, які своєю чергою мають укласти угоди з мешканцями на встановлення будинкових лічильників. Якщо кожен мешканець матиме лічильник на воду у квартирі, а також будуть будинкові лічильними, ми зможемо обрахувати рівень втрат води й шукати причини цих втрат”, — зазначила Уляна Горбата.
Поряд з тим, якщо будинкові лічильники встановлюватимуть за бюджетні кошти, то квартирні лічильники львів’яни все-таки мають встановити за власні гроші й змусити їх це зробити „Водоканал” не може.
„Я думаю, що більшість мешканців, окрім пільговиків, самі будуть зацікавлені у встановленні квартирних лічильників обліку води, адже ті, хто матиме лічильники, платитиме лише за спожиту воду, а між тими, у кого лічильників не буде розподілятимуть  всі інші витрати, тобто не лише, те, що вони спожили, але і всі витоки”, — пояснила прес-секретар підприємства.
Що ж до внутрібудинкових лічильників на воду, то ЛКП „Львівводоканал” звертатиметься до міського голови Львова, щоб кошти за їхню закупівлю заклали у міському бюджеті на 2007 рік, бо власних коштів підприємство на ці потреби в достатній кількості немає. Вартість одного такого лічильника, за словами Уляни Горбатої, 1,5 – 3 тис. грн.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ