Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’ян незаконно позбавили права обирати послуги ЛКП , – ГО «Вартові закону»

Виконком Львівської міської ради своїм рішенням незаконно позбавив львів’ян можливості обирати ті послуги ЛКП, які вони бажають отримувати. Такий висновок зробила прокуратура міста Львова, вивчивши рішення виконкому № 1431 від 26 грудня 2008 року. Про це сьогодні, 15 лютого, під час прес-конференції повідомив член міжвідомчої групи боротьби з корупцією у складі УСБУ Львівської області, голова ГО «Вартові закону» Олексій Вєренцов.

 

За словами Вєренцова, на підставі цього рішення з мешканцями  незаконно не укладаються договори про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій саме на ті послуги які люди бажають замовити. Договорів, у яких передбачено надання послуг, визначених за результатами громадських слухань за кожним будинком. Єдиний договір, якій у нав'язливий формі пропонується мешканцям, прийнятий виконавчим комітетом з порушенням законодавством і є по суті незаконним.

 

«Посадовці міської ради свідомо виключили з рішення виконкому пункт про можливість відмови мешканцями від послуг з утримання будинків та прибудинкових територій. Водночас мешканців дезінформували, що вони не мають можливості відмовитися від певних послуг», – каже він.

 

Олексій Вєренцов стверджує, що звернення до прокуратури ГО «Вартові закону» скерували на початку цього року. Після такого висновку правоохоронців чинний тариф на послуги з утримання прибудинкових територій мав би бути скасований. «Потрібно провести в кожному будинку громадські слухання, встановити по кожному будинку тарифи, довести їх до виконавчого комітету і затвердити», – каже він.

 

Також, за словами Вєренцова, за повторною вимогою Громадської організації «Вартові закону», Львівське обласне територіальне відділення антимонопольного Комітету розпорядженням від 30 січня 2010р. розпочало розгляд справи про порушення виконавчим комітетом Львівської міської ради законодавства про захист економічної конкуренції в частині недотримання недотримання приписів постанови КМУ №529 від 20 травня 2009р.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ