Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’ян просять змиритися з тим, що їх грабують?

У разі, якщо «Львівводоканал» поверне мешканцям Львова увесь перерахунок за незаконний тариф, то він збанкрутує. Про це сьогодні, 8 лютого повідомив на прес-конференції директор ЛКП «Залізничнетеплоенерго» Мирон Терех. Він провів таку паралель з огляду на ситуацію щодо спроби скасувати двоставковий тарифу на теплопостачання.

 

«Наразі у суді перебуває справа щодо скасування двоставкового тарифу на теплопостачання. Підстав для скасування такого тарифу нема, адже мешканці просто не розуміють, що вони за будь-якого тарифу сплачують одну й ту ж суму, просто при нарахуванні оплати за двоставковим, вони мають змогу протягом року платити менші суми», - пояснив Мирон Терех.

                                                                                                                                                                                          

 «Якщо ж говорити про «Львівводоканал», то тепер, якщо всі львів’яни, що сплачували за воду по незаконно встановленому тарифу, захочуть, щоб їм перерахували кошти, то «Львівводоканал» просто збанкрутує. Потрібно, щоб ці витрати покрило місто, але якщо з місцевого бюджету візьмуть ці кошти, то, відповідно, якась інша галузь може залишитися без належного фінансування», – додав Мирон Терех.

 

Нагадаємо, що у червні 2009 року суд визнав незаконним рішення про тарифи на водопостачання та водовідведення, які діяли з березня 2004 по жовтень 2005 року. Рішення про тарифи на водопостачання було прийняте з порушенням процедури.

Тепер за період з 19.03.2004 р. по 06.11.2005 р. «Львівводоканал» повинен зробити перерахунок з тарифу з 1,57 грн за 1 м3 на тариф 1,15 грн за 1 м 3.

Діючий тариф на послуги водопостачання та водовідведення – 4,16 грн за 1 м 3

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ