Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’ян закликають приєднатися до всесвітньої акції «100 годин астрономії»

Львів’яни зможуть приєднатися до всесвітньої акції «100 годин астрономії», яка є найбільшим проектом Міжнародного року астрономії-2009, мета якого - продемонструвати суспільству красоту і велич Всесвіту , -- повідомляють організатори.
Протягом 2-5 квітня Аматори астрономи розташують свої телескопи на майданах, багатолюдних проспектах і набережних, а професійні астрономи будуть чекати всіх в обсерваторіях з метою «Відкрити всім бажаючим Всесвіт» і подивитися на нього, можливо, вперше, в телескоп. Зокрема у Львові це можна буде зробити в Астрономічній обсерваторії Львівського національного університету ім. І. Франка (вул. Кирила і Мефодія, 8) та на заміській станції спостережень в смт. Брюховичі, вул. Лікарська, 29. Крім цього, на проспекті Свободи (біля пам’ятника Т. Шевченка, поблизу місця, де знаходилася перша Львівська астрономічна обсерваторія, збудована в 1771 році.), астрономи встановлять малі телескопи для всіх охочих.
Проект «100 годин астрономії» триватиме у світі понад чотири дні і ночі, від 2 до 5 квітня 2009 року. Протягом цього періоду люди у всьому світі об’єднаються, щоб водночас спостерігати зоряне небо. Серед них будуть і ті, хто вперше подивиться на небо через телескоп. Для професіоналів і аматорів астрономії це можливість передати свої знання та захопленість красою і безмежністю Всесвіту. У понад 130 країнах відбудеться більше ніж 1 500 подій, в яких візьме участь більше мільйона людей.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ