Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’ян закликають зробити вибір на користь здоров’я

У Львові розпочинається соціальна інформаційна кампанія «Мій вибір – здоров’я!». Ініціатором проведення такої кампанії є ЛМГО «Асоціація «Вибір». Акція передбачає залучення волонтерів та вплив на безпосередні групи ризику для запобігання узалежненням в кризовий період. Як повідомив сьогодні під час круглого столу керівник компанії FRESHPR Орест Вачков, проведенню акції передувало дослідження цільової аудиторії та певних психологічних аспектів львів’ян для того, щоб визначити необхідні заходи.
В рамках акції пройде три заходи – «Святкуй тверезо», «Відпочивай тверезо», «Мандруй тверезо». Під час заходів львів’ян закликатимуть робити вибір на користь здорового способу життя – без алкоголю, тютюну та наркотиків. «Ми в першу чергу хочемо вплинути на можливість вибору, змінити ставлення людей до свого здоров’я», - зазначив Андрій Сидоренко, керівник кампанії.
Окрім цього, в рамках акції передбачається проведення інформаційної роботи у Львівському обласному центрі молодіжного працевлаштування, в університетах Львова, а також лекцій, тренінгів для безробітної молоді, для студентів спеціальностей «психологія», «соціальна робота». Крім цього серед учнів середніх шкіл буде проведено конкурс на кращий твір та малюнок на тему здорового способу життя та турнір з міні-футболу. Акція триватиме до середини травня.
Як зазначила сьогодні під час круглого столу психоаналітик Української спілки психотерапевтів Галина Дарій, проведення такої кампанії є особливо важливим в умовах сучасної економічної кризи, оскільки в цей час не задовольняються основні базові потреби людей, руйнується життєвий стиль, людина може перебувати у стані хронічного психологічного стресу. Вона зазначила: «В таких умовах людина може шукати забуття чи виходу із ситуації у різних залежностях, в тому числі алкоголічній та тютюновій. Така акція спонукає до переосмислення і закликає пам’ятати, що можливість вибору є завжди».
Ще один захід в рамках кампанії – подорож велосипедистів у «Велокраїну» у Яремче, яка відбудеться 7-10 травня. Також під час акції будуть проведені міні-опитування про ставлення людей до свого здоров’я.
Зазначимо, що розпочинається кампанія у 60-ту річницю Всесвітнього дня здоров’я.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ