Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львів'ян запрошують на ґала-концерт Літньої оперної школи

З 27 червня по 9 липня у Львові відбудеться Перша Літня оперна школа Coloratura Opera Lab, яка завершиться великим ґала-концертом у Львівському Органному залі.

Літня оперна школа – проєкт для України унікальний. Його цьогоріч вперше реалізовує незалежна оперна студія Coloratura Opera Lab, яка існує у Львові з 2019 року і вже встигла провести кілька майстер-класів з міжнародними та українськими коучами для вокалістів, музикантів і дириґентів. Засновниця та натхненниця Coloratura Opera Lab львівська співачка Наталія Степаняк розповіла, що оперні студії – обов'язковий елемент музичної освіти за кордоном.

"Влітку в усьому світі є практика проводити оперні школи чи студії. Вони доповнюють навчання, яке здобувають співаки протягом року. До України ця практика дійшла лише зараз. Coloratura Opera Lab започатковує Літню оперну школу, щоб у дружній атмосфері доповнити та посилити практикою академічне навчання музикантів. Ми налаштовані на те, щоб розбивати стереотипи та розширювати звичні кордони, змінювати світогляд співаків і слухачів", – пояснює Наталія Степаняк.

Молоді співаки та співачки, а також, всі, хто цікавиться мистецтвом опери, зможуть стати учасниками Літньої оперної школи та отримати практичні знання від кращих коучів, а також досвід виступу на великій сцені.

Львів'яни, в свою чергу, зможуть стати свідками народження нових оперних зірок. Адже цілком можливо, що хтось із сьогоднішніх учасників Школи завтра прославлятиме Україну в найкращих оперних театрах світу.

Літня оперна школа Coloratura Opera Lab – це 12 днів інтенсиву, індивідуальні та групові заняття для вокалістів. Організатори відібрали 16 активних учасників з різних куточків України. Окрім вокалістів взяти участь у школі в якості вільних слухачів також запрошені диригенти, піаністи, актори, режисери, вокалісти, театральні критики та всі, хто любить оперу.

Вокальний коуч школи – Наталія Степаняк, учасників чекає також робота з досвідченими акомпаніаторами Іриною Кірчановою та Ольгою Козлан. Особливо чекають молоді співаки на авторський тренінг з режисером Євгеном Лавренчуком в рамках Школи.

“Я в захваті від запропонованої програми та пишаюся тим, що в Україні є такий проект, який може настільки комплексно допомагати молодим співакам”, – каже одна з учасниць Літньої оперної школи Дар’я Тимошенко з Києва.

Протягом 10 днів учасники мають підготувати сольні та ансамблеві номери і розіграти мізансцени з найвідоміших опер Россіні, Пуччіні, Моцарта, Гуно та інших.

Вони представлять свої роботи публіці на ґала-концерті у Львівському органному залі, який відбудеться 9 липня о 19:00. "Концерт буде цікавий насамперед тим, що глядачі побачать не просто окремі арії, а фактично маленькі фрагменти опер, – каже Наталія Степаняк. – Ми хочемо показати, що оперне мистецтво актуальне, сучасне молодіжне і говорить з нами однією мовою". 

Квитки на концерт можна придбати в касі Органного залу та на сайті kontramarka.ua.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ