Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львів’ян запрошують на прем’єру нового театру на Підзамче

Прем’єра першого перформансу «Чужинець на чужині» нового театрального проекту «Гершом» відбудеться 26 і 27 січня о 20.30 на новій і незвичній локації: закритій частині ще працюючого заводу. У цьому місці з’являються нові ініціативи, а тепер і новий театральний простір з прогресивними молодими акторами, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Чужинець на чужині» є експериментом акторів та американського режисера Сеза Баумріна, де задіяно різні види мистецтва: від танцю до музики, від поезії до пластики. Тут немає класичної режисерської роботи – присутня лише свідома імпровізація.

«Ми запрошуємо усіх охочих у подорож часом і простором, де немає ніяких рамок, але є ризик. Це провокація і естетика, яка ніколи не повторюється, і змушує відчинити двері всередину себе.

Новий театральний простір стане майданчиком для молодих акторів. Вони зможуть реалізувати власні творчі ініціативи, а також стане центром для сучасного мистецтва», - розповідає режисер.

Довідка.

Gershom • Гершом - це театрально-перформативний проект акторів, що базується у Львові. Він виник завдяки співпраці молодих львівських акторів та американського режисера Сеза Баумріна.

Гершом є образом сучасного чужинця, який блукає різними континентами задля пошуку та розуміння власної ідентичності.

Сез Баумрін – режисер групи Gershom та Subpoetics International – є професором театрального мистецтва в університеті криміналістики ім. Джона Джея Міського університету Нью-Йорка, літературним керівником Лабораторії акторської майстерності, автором есеїв про театр Евдженіо Барби, Єжи Гротовського та Леся Курбаса. Сез Баумрін навчавсяу Єжи Гротовського у Нью-Йорку в 1981-1984 роках та був учнем і колегою Евдженіо Барби з 1985 року.

Також Сез як режисер поставив більш ніж 60 опер, вистав комерційного театру, експериментальних робіт, серед яких, зокрема, «Казки Гофмана» Ж. Оффенбаха, «Медея» Д. Мійо, «Коли мине п’ять років» Г. Лорки, «Життя це сон» П. Кальдерона, «Ромео і Джульєтта» В. Шекспіра, «Гедда Габлер» Г. Ібсена, «Медея» Евріпіда, «Учасниця весілля» К. Маккалерс.

Місце: вул. Заводська, 31, 5 поверх. Час: 26 і 27 січня о 20:30 год. Вхід вільний.

Зарезервувати місце можна тут: [email protected] або за контактами: 0682217683, 0935075299. Контакти для ЗМІ: Діана Горбань, тел. 0682217683.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ