Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Львів’янам представлять «Українську нову хвилю» короткометражного кіно

24 січня о 19.00 у кінопалаці «Копернік» відбудеться показ програми «Українська нова хвиля», яка складається з семи короткометражних фільмів українських режисерів. До програми увійшли короткометражні кінокартини «Уроки української», «Дорога», «День Незалежності», «Борода», «Пиріг», «Діалог на самоті» та «Між двадцятою та опівночі», повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Національний центр Олександра Довженка у партнерстві з мистецькою формацією Wiz-Art пропонує увазі львів’ян проект прем’єрних показів найновіших українських фільмів «Українська нова хвиля». У рамках показу широкій аудиторії демонструватимуться фільми, щойно створені за сприяння або на замовлення Державного агентства України з питань кіно. Тривалість сеансу - 109 хв.

Як зазначають організатори, більшість стрічок, що будуть показані 24 січня, взяли або невдовзі братимуть участь у міжнародних кінофестивалях. Два з них – фільми «Уроки української» та «Дорога» - щойно завершені проекти.

Фільм «День Незалежності» режисера Антоніни Ноябрьової отримав Спеціальний Диплом журі національного конкурсу Одеського Міжнародного кінофестивалю та гран-прі національного конкурсу МКФ «Молодість-42». Кінокартина «Борода» Дмитра Сухолиткого-Собчука, яка входить до альманаху «Україно, гудбай», отримала приз за кращий сценарій на фестивалі «Відкрита ніч». Короткометражна картина «Пиріг» режисера Юрія Ковальова є учасником третього Одеського МКФ (Українська національна конкурсна програма) та VII Міжнародного фестивалю незалежного кіна «Кінолев» (українська програма). «Між двадцятою та опівночі» відзначений дипломом національного конкурсу МКФ «Молодість-42».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ