Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львів’янам, які живуть на нижніх поверхах, повернуть кошти за користування ліфтами

З метою стабілізації та покращення цінової ситуації на ринках житлово-комунальних послуг, Львівське обласне територіальне відділення  Антимонопольного комітету України  припинило порушення законодавства про захист економічної конкуренції, вчинене виконавчим комітетом Львівської міської ради. Про це повідомили в прес-службі територіального відділення АМКУ у Львівській області.

За результатами розгляду звернення мешканки будинку № 15/2 по вул. Науковій у м. Львові щодо неналежного обслуговування зазначеного будинку, Львівське ТВ Комітету встановило, що ЛКП “Сокільницьке” та інші комунальні підприємства м. Львова, що обслуговують житловий фонд міста,  мешканцям перших поверхів будинків, обладнаних ліфтами, нараховували плату за електроенергію для ліфтів, що суперечило вимогам постанови Кабінету Міністрів України від 12.07.2005р. № 560 „Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій і типового договору про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій”.
У зв’язку з вищенаведеним, Львівське ТВ Комітету надало рекомендації виконавчому комітету Львівської міської ради щодо внесення змін до рішення Виконавчого комітету Львівської міської ради від 30.09.2005р. № 1032 “Про впорядкування тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій для населення у м. Львові”, а також  зобов’язати комунальні підприємства міста, які обслуговують житловий фонд, здійснити перерахунки мешканцям перших поверхів будинків, обладнаних ліфтами (за період дії даного рішення) в частині оплати електроенергії для ліфтів.
Управління житлово-комунального господарства Львівської міської ради повідомило Львівське ТВ Комітету, що львівським комунальним підприємствам надано роз’яснення з питання проведення нарахувань за послуги з ремонту та технічного обслуговування ліфтів, в тому числі, електроенергії для ліфтів.
Крім того, на виконання вищевказаних рекомендацій, комунальними підприємствами м. Львова проведено  перерахунки (повернуто кошти) за електроенергію для ліфтів мешканцям перших поверхів будинків, обладнаних ліфтами за період дії рішення на загальну суму понад 44  тис. грн.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ