Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів'янка відсудила у водія маршрутки 25 тисяч за різку їзду

50-річна мешканка Львова Ольга Польщикова відсудила 25 тисяч гривень за серйозну травму, отриману під час проїзду в міській маршрутці у вересні 2007 року. Личаківський райсуд міста визнав, що нещастя з жінкою сталося через погані умови в українських маршрутках, повідомило "Сегодня".

 

Водій різко рвонув з місця, а в салоні не було поручнів, за які можна було б ухопитися. Під час ривка Польщикова упала спиною на тумбу, куди кладуть гроші за проїзд.

 

Від сильного болю потемніло в очах, у перші хвилини вона не могла ні дихнути, ні вимовити ні слова. Пасажири допомогли жінці сісти.

 

"А водій тільки ледь пригальмував, вибачився і додав, що потрібно було триматися", - згадує покалічена в транспорті львів'янка.

 

Вона подзвонила сестрі, і та забрала її з маршрутки до лікарні, де їй діагностували компресійний перелом шостого хребця.

 

Півроку жінка провела на лікарняному ліжку. Медики кажуть, що тільки дивом Польщикова не залишилася інвалідом. Міліція тричі відмовлялася порушувати кримінальну справу проти перевізників, а водій, якого після інциденту звільнили, змінював показання.

 

Потім, за словами Польщикової, у матеріалах слідства з'явилося фото оновленого салону, уже з поручнями. Польщикова судилася майже півтора роки. Відповідачі жодного разу не з'явилися на засідання.

 

Львів'янка вважає, що виграла тому, що все частіше з пасажирами маршруток трапляються нещасні випадки з вини водіїв. "Але хто відшкодує нам моральний збиток? Ольга з того злощасного дня сильно здала, постаріла років на десять", - зітхає її сестра Інна.

 

Фірма-перевізник своєї провини не визнає, відмовляється виплачувати 25 тисяч і подала апеляцію. Але приклад Польщикової, схоже, надихнув багатьох постраждалих пасажирів.

 

Львів'янка Алла Кубата, яка каже, що зламала ногу на цьому ж 39 маршруті, теж збирається до суду. "Водій дуже різко загальмував, і пасажири упали мені прямо на ногу, яку я не встигла забрати з "бордюрчика" спереду салону", - скаржиться жінка похилого віку.

 

Вона вимагає у перевізників 5 тисяч гривень на лікування, а вони згодні дати тільки 2 тис. Юристи радять потерпілим записувати номера телефонів інших пасажирів, що зможуть стати свідками в суді. - life.pravda.com.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ