Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’яни масово пересідають на електротранспорт

Як повідомили на ЛКП «Львівелектротранс», із упровадженням нової транспортної мережі кількість перевезень пасажирів у них збільшилася приблизно на 20-25 %. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

З інформацією «Львівелектротрансу», від зростання пасажиропотоку середня денна виручка із 35-40 тис. грн збільшилась в середньому до 64-72 тис. грн. Ці кошти спрямовують на закупку запчастин, покриття матеріально-технічної бази, виплати коштів для працівників.

Крім того, цього року на підтримку підприємства з державного бюджету затверджено суму державної субвенції у розмірі більше 41 млн грн. Ці кошти, за словами директора «Львівелектротрансу» Ореста Козака повинні бути спрямовані на виплати працівникам.

«Централізовано нам мають дати відшкодування за перевезення приблизно на 40% більше, ніж минулого року. Якщо у минулому році це було близько 27 млн грн, то сьогодні ми маємо затверджену суму більше 41 млн грн на рік. Це практично на кожен місяць виходить додатково близько 3,5 млн грн.

Але ці кошти потрібно спрямовувати на соціальну сферу, у першу чергу, а на ремонт та розвиток треба заробляти самим. І всі ці нововведення у Львові – і електронний квиток, і зміна транспортної мережі – все це спрямовано на те, щоб зробити транспорт громади відповідного рівня», - зазначив директор ЛКП «Львівелектротранс» Орест Козак.

Нагадаємо, штат ЛКП «Львівелектротранс» складає 1210 осіб. Щодня на лінію виходить у середньому по 60 трамваїв та тролейбусів.

Довідка.

Комунальне підприємство «Львівелектротранс» діє на підставі Закону України «Про міський електротранспорт» від 29.06.04 р. № 1914- IУ, інших законодавчих актів України та на підставі Статуту (зі змінами та доповненнями), затвердженого начальником управління транспорту і зв’язку Львівської міської ради, наказом № 20-У від 30.05.2005 р.

На балансі підприємства 122 трамваї, з них 17 потребують ремонту і знаходиться на в депо № 1 (вагонно-ремонтна майстерня).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ