Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’яни не знають, що робить для них місцева влада, – соціолог

Понад половина львів’ян у грудні минулого року та у лютому цього року в цілому задоволені результатами останніх місцевих виборів. Проте зменшується число цілком задоволених, які переходять у категорію «скоріше задоволені» і вже почався ріст, хоча і незначний, числа незадоволених.

Такі результати дослідження Соціологічної групи «Рейтинг» представив її директор Олексій Антипович під час прес-конференції «Річна динаміка електоральних настроїв у Львові».

Оцінити результати виборів міського голови львів’янам дещо простіше, ніж результати виборів до міської ради – лише 8% утримались від оцінки у першому випадку, проти 17% - у другому випадку.

59% львів’ян задоволені діяльністю А.Садового на посаді міського голови і 31% - не задоволені. Разом з тим порівняно з періодом, який припадав безпосередньо на кампанію місцевих виборів 2010, зменшується число цілком задоволених (з 24 до 13%)  і збільшується число категорії «скоріше задоволені» (з 37 до 46%). Поступово зростає і кількість незадоволених (з 24 до 31%).

Майже 60% львів’ян поки що ніяк не змогли оцінити діяльність голови обласної державної адміністрації М. Цимбалюка. Позитивно (переважно «скоріше позитивно») оцінюють діяльність голови ОДА 16% мешканців міста, негативно – 26%. Діяльністю його попередника – В.Горбаля – були задоволені 20% львів'ян, незадоволені –  46%. За словами соціолога, роботою Горбаля львів’яни були більше задоволені, аніж його попередника Кмітя.

Антипович повідомив, що є певна стабільна кількість людей, які задоволені діяльністю губернатора незалежно від прізвища. Водночас Антипович вважає, що львів’янам бракує факторів, через які можна оцінити роботу голови ЛОДА.

Аналогічна ситуація простежується і щодо голови ЛОР. Майже 60% львів’ян поки що ніяк не змогли оцінити і діяльність голови обласної ради О.Панькевича. Позитивно (переважно «скоріше позитивно») оцінюють діяльність голови облради 15% мешканців міста, негативно – 23%, не можуть оцінити свого ставлення – 60%. Діяльністю його попередника – М.Сеника – були задоволені 25% львів'ян, незадоволені –  43%.

Соціолог зазначив, що найкращим показником роботи влади є те, «що можна відчути, побачити». Крім цього, Антипович не виключив, що «громада не поінформована про роботу над місцевими програмами», і тут слід налагодити інформаційний супровід.

Аудиторія дослідження: населення міста Львова віком від 18 років і старші

Вибіркова сукупність: 800 респондентів

Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face)

Помилка репрезентативності дослідження: для значень близьких до 50% похибка становить не більше 2,8%, для значень близьких до 30% - не більше 2,4%, для значень близьких до 10% - не більше 1,7%

Терміни проведення дослідження: 19 – 28 лютого 2011 р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ