Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Львів’яни репрезентували електронну мапу місць національної пам’яті

Центр досліджень визвольного руху на ІІІ Конференції колишніх стипендіатів польських програм “Українсько-польська співпраця – успіхи і перспективи”, яка відбулася 20-21 листопада у мусті Бучі (Київська обл.), репрезентував проект «Карта об’єктів історико-культурної пам’яті на території Західної України”. Про це повідомила прес-служба Центру.

 

Спільний  проект «Карта об’єктів історико-культурної пам’яті на території Західної України (на базі електронної карти та GPS навігації)» на конференції, організованій  Посольством Республіки Польщі в Україні, серед інших  представив  Василь Стефанів  - в. о. директора Центру досліджень визвольного руху.  «Створення  електронної мапи місць національної пам’яті українців та національних спільнот, які проживали на території  України, є дієвим інструментом, що серед інших виконує й просвітницьку роль», - зазначив Стефанів.  

Конференція відбулася  вже втретє. Її представниками були колишні учасники польських  стипендійних програм. В рамках конференції, доповідачі з багатьох  регіонів України представили наукові програми на тему українсько-польських відносин. Схожі проекти проекти розвиваються вже упродовж 10 років у сфері гуманітарних та економічних наук. Ці проекти розроблені для студентів, викладачів і молодих науковців для налагодження  українсько-польських відносин.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ