Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’яни в грудні спожили тепла на 57 млн грн, заплатили - 18 млн

За спожите у грудні тепло львів’яни розрахувалися лише на 31,5 %. Про це сьогодні, 25 січня під час прес-конференції повідомив заступник директора ЛМКП «Львівтеплоенерго» Юрій Приходько.

 

Юрій Приходько стверджує, що у грудні львів’яни спожили тепла на 57 мільйонів гривень, а проплачено лише близько 18 мільйоній. Відтак, рівень розрахунків «Львівтеплоенерго» перед ДК «Газ України» не перевищує 70 %.

 

Несплата мешканців за газ загрожує Львову обмеженням газопостачання, і , як наслідок, недогрівом будинків, каже він. Крім того, обмеження подачі газу призведе до виходу з ладу магістральних тепломереж. Однак наразі питання так не стоїть. «Найближчим часом відключень не буде, проте  якщо мешканці не платитимуть за тепло, така загроза може виникнути у лютому», – каже Приходько.

 

Найбільшими боржниками є відомчі будинки, зокрема будинки Міноборони. «Із 7,9 млн грн заборгованості держбюджету 7, 4 млн - це борг Міноборони», – говорить заступник директора .

 

Також близько 1,2 млн грн винне ТзОВ «Львівавокомплектація». При цьому вже досягнуто домовленість, що підприємство розрахується з містом автобусом.

 

Через значні борги не подається тепло у будинок, що належать ДГП «Укргеофізика» (68 тис. 534 грн) та будинок ЗАТ НВО «Термоприолад» (181 тис. 677 грн). Без тепла ще 8 будинків юридичних осіб. Житлові будинки наразі опалюються.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ