Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’яни відтепер зможуть оформити закордонний паспорт за 10 днів

Альтернативним варіантом для жителів міста та області отримати закордонний паспорт відтепер буде Львівська філія ДП МВСУ «Ресурси-Документ», що сьогодні офіційно розпочала свою роботу.

«Відтепер у цьому центрі прискореного оформлення документів для виїзду за кордон можливо виробити закордонний паспорт за 10 – 20 днів. Окрім того, документ вироблений ДП МВСУ «Ресурси-Документ», відповідає новим стандартам ЄС і передбачає внесення даних власника паспорта в єдиний електронний реєстр, чого не можуть забезпечити відділи віз і реєстрації (ВВІР). Про це «Гал-info» розповів головний спеціаліст філіалу Леонід Гончаров.     
 Як зазначив головний спеціаліст філіалу: «ВВІР  працюватимуть у своєму напрямку, а наше державне підприємство створене як альтернативне. Не всім імпонує процедура оформлення документів у ВВІР, не в кожного є бажання чекати три календарних місяці на видачу закордонного паспорту.  Паспорт вироблений у ДП «Ресурси-Документ» стає повністю сучасним, всі дані про власників внесені у єдиний електронний реєстр. Фотографія у паспорт не буде вклеєна, а видрукувана безпосередньо на сторінці у паспорті, це знімає можливість підозри фальсифікації документу при проходженні митного контролю».   
 На відкритті філіалу був присутній заступник начальника Департаменту паспортно-еміграційної служби Андрій Теслюк, який розповів про систему роботи центру прискореного оформлення документів для виїзду за кордон.
 За його словами, філіал може приймати більше половини десятка клієнтів на день, при потребі може бути введений додатковий шостий робочий день, аналізуючи потреби львів’ян згідно з кількістю звернень.
  Відповідно до наказу МВС України від 13 листопада 2004 року №1203,                               Державне підприємство МВС України “ Ресурси-Документ” є єдиним підпорядкованим МВС України державним підприємством, що діє в структурі служби громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб.
 Розміри плати за послуги, які надаються Державним підприємством МВС України “Ресурси-Документ“, встановленні суб’єктом господарювання відповідно до вимог Закону України “ Про ціни та ціноутворення” та Господарського кодексу України.
Особи, які мають право на пільгове оформлення документів, – Герої України; Герої Радянського Союзу; Герої соціалістичної праці; повні кавалери ордена Слави; особи, нагороджені чотирма і більше медалями “За відвагу”; інваліди війни; інваліди праці 1 та 2 груп; учасники війни і бойових дій; учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, 1 та 2 категорій; дружини (чоловіки) померлих інвалідів війни.
 Вартість послуг філії за здійснення представницьких функцій в органах і підрозділах ГІРФО по оформленню паспорта громадянина України для виїзду за кордон з використанням Державної інформаційної системи обліку фізичних осіб та їх документування становить: за  10  робочих днів - 200 грн, за  15  робочих днів - 150 грн, за  20  робочих днів - 100 грн.
 Вартість послуг філії за здійснення представницьких функцій в органах підрозділах ГІРФО по отриманню проїздного документа дитини становить: за 10 діб - 60 грн, за 15 діб - 50 грн, за 20 діб - 40 грн, за 25 діб - 30 грн, за 30 діб - 20 грн.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ