Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’яни вважають, що вступ України до ЄС загрожуватиме агресією з боку Росії та популяризацією одностатевих шлюбів

Сьогодні, 31 жовтня, керівник соціологічної агенції «Фама», викладач кафедри соціології та соціальної роботи Національного університету «Львівська політехніка» Мар'яна Малачівська оприлюднила соціологічне дослідження на тему «Позиція стосовно можливостей політико-економічної інтеграції України».

Додамо, що ці результати вона оголосила під час дискусії на тему «Угода про Асоціацію з ЄС: що чекає на українців?».

Отож, 74,9% опитаних львів’ян вважають, що Україна повинна інтегруватися в ЄС, 2,4% – за інтеграцію в ЄЕП (Єдиний економічний простір), 8% – за збереження нейтралітету, 14,6% – вагаються з відповіддю.

Також «Фама» досліджувала, як відрізняються думки тих львів’ян, які були в країнах ЄС, і якою є їхня думка щодо інтеграції України.  Відтак, за результатами опитування виявилось, що майже кожний 5 львів’янин за останні 2 роки відвідував країни ЄС ( 21,8%). Серед них частка тих, хто вважає, що Україна має інтегруватись в ЄС, складає 76,1%.

Завдяки результатам опитування з’ясувалось, що 85,1% опитаних респондентів хотіли б мешкати в ЄС, водночас 14,9% – цього б не хотіли.

Окрім цього, виявилось, що 10, 2% львів’ян не знають про ведення переговорів стосовно укладення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, натомість 89,8% респондентів про це відомо.

Водночас досліджували думку львів’ян про те, якими можуть бути переваги та загрози для України від членства в ЄС. Керівник соціологічної агенції «Фама» зауважила, що 8% опитаних вважають, що ми не отримаємо жодних переваг.

Отож, серед переваг, які відзначають львів’яни, на першому місці є безвізовий режим з європейськими країнами – 28,4%. Далі йдуть підвищення рівня життя дол. європейського – 8,4%, підвищення заробітної плати – 8,2%, розвиток та стабілізація вітчизняної економіки – 7%, покращення медицини – 3,9%, підвищення якості освіти – 3,9%, збільшення імпорту та експорту товарів за рахунок зменшення митних зборів – 3,6%, зниження рівня корупції – 3,4%.

Серед загроз на першому місці є агресія з боку Росії – 11,7%. Далі йдуть криза вітчизняного бізнесу через неконкурентноздатність наших товарів у порівнянні з європейськими – 11%, управління Україною фактично перейде до рук європейських країн –6,1%, крайня лібералізація, популяризація одностатевих зв’язків, доступні наркотики – 6,1%, моральний і духовний занепад, властивий Європі –5,5%, тотальне підвищення цін – 4,9%, проблема нелегальної міграції і відтік кадрів – 4,3%, експлуатація України Європою як «сировинного фонду» – 4,3%.

Довідка.

Дослідження провела соціологічна агенція «Фама». Результати опитування є репрезентативними до повнолітнього населення Львова. Вибіркова сукупність – 800 респондентів, максимальна похибка вибірки не перевищує 3,5%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ