Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів'яни взяли участь в перших Громадських історичних слуханнях СБУ про УПА

Cьогодні, 23 січня, в СБУ на перших Громадських історичних слуханнях на тему: "Українська повстанська армія. Слід в історії" з доповіддю про історію, діяльність УПА, її місце і роль в українській та світовій історії виступив радник Голови СБУ, кандидат історичних наук Володимир В’ятрович. Доповідач зробив ретроспективу Українського визвольного руху, починаючи з 20-х років. Про це «Гал-info» повідомили в прес-службі Центру досліджень визвольного руху.
 «Український визвольний рух став найпомітнішим історичним фактором другої половини ХХ століття. Завдяки йому політична карта світу протягом кількох десятиліть змінилася більше, ніж за декілька попередніх століть. Ми робитимемо все, щоби добитися належного визнання державою, за яку боролась УПА", – зазначив Володимир В'ятрович.
Звертаючись до учасників слухань, в.о. Голови СБУ Валентин Наливайченко зазначив, що «Служба безпеки України, розсекречуючи та упорядковуючи документи радянських органів держбезпеки, які зберігаються в її архіві, переслідує одну мету – встановлення, поширення і ствердження історичної правди про минуле українського народу, позбавлення від нашарувань, що спотворюють об'єктивну істину».
Ці слухання є спільним проектом Служби безпеки України та Українського інституту національної пам'яті. Наступні Громадські слухання в Службі безпеки України відбудуться в середу, шостого лютого, цього року на тему: "Звинувачення проти "Нахтігаль" – історична правда чи політичні технології".
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ