Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львів’яни заборгували газовикам майже 25 млн грн

Львів’яни заборгували за теплоенергію майже 25 млн грн. Про це сьогодні на брифінгу повідомив в. о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Сергій Бабак.
За його словами, станом на 1 січня 2008 року заборгованість жителів міста за теплопостачання становить майже 25 млн грн. Учора НАК „Нафтогаз України” провів селекторну нараду з вимогою, якщо найближчим часом не буде погашено боргів, то вживатимуть радикальних заходів.
„Завтра можуть відключити теплопостачання в котельнях міста, а до боржників приходитимуть судові виконавці, які будуть у судовому порядку забирати майно. Для тих, у кого рівень життя не достатньо високий, раджу якомога швидше оформити субсидії. Що ж до теплопостачальних підприємств, то їх заборгованість перед газовиками загалом становить 93 млн грн. Можливий також вихід – передавати ці борги приватним структурам, але, на жаль, у нас цей механізм не відпрацьований”, - говорить Бабак.
За його словами, найбільший рівень проплати – у Галицькому, Сихівському та Франківському районах. За найближчі 2-3 місяці львів’янам потрібно покрити всі борги за теплопостачання. Наразі лише 20% боргів покрито завдяки тому, що на боржників подавали до суду.
Сергій Бабак також зауважив, що платежі впали через великі черги в „Ощадбанку”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ