Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львів’яни здобули п’ять медалей всесвітньої зимової Універсіади-2013

В італійському місті Тренто завершилася XXVI Всесвітня зимова Універсіада-2013. Упродовж десяти медальних днів розіграно 78 комплектів нагород у 12-ти видах спорту. За нагороди змагалися 1704 спортсмени з 50-ти країн усіх п’яти континентів. Золотими медалістами стали атлети 25-ти країн, а загалом на п’єдестал пошани піднімалися спортсмени з 32-ох держав. Про це повідомило Львівське обласне управління Комітету з фізичного виховання та спорту МОНмолодьспорту.

Українська команда, до складу якої входили понад 80 спортсменів, зокрема 12 представників Львівщини, виграла дев’ять медалей (3 золоті, 3 срібні та 3 бронзові) і в загальнокомандному заліку посіла восьме місце.

Найбільшу кількість медалей (п’ять з дев’яти) для збірної України завоювали студенти і аспіранти, які направлені до збірної команди Львівським обласним відділенням Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України. Зокрема, аспірантка Львівського державного університету фізичної культури Катерина Григоренко здобула дві золотих медалі, перемігши у гонці на 5 кілометрів вільним стилем, а також у естафеті 3х5 кілометрів. У скіатроні Катерина Григоренко здобула срібну медаль, яка стала першою срібною нагородою для нашої збірної. Студент Львівського державного університету фізичної культури Віталій Кільчицький двічі ставав другим: у спринті на 10 кілометрів (біатлон), а також у складі збірної у змішаній естафеті 2х6 кілометрів та 2х7,5 кілометрів.

Наступна, XXVIІ Всесвітня зимова Універсіада відбудеться 2015 року в Гранаді (Королівство Іспанія).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ