Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’янин Андрій Котельник вдруге захищатиме титул чемпіона світу

У суботу, 7-го лютого, в німецькому місті Росток відбудеться боксерський поєдинок, в якому чинний чемпіон світу серед професіоналів за версією WBA у молодшій напівсередній ваговій категорії львів’янин Андрій Котельник захищатиме свій титул у бою з офіційним претендентом WBA Маркосом Рене Майданою з Аргентини.
У суботу ввечері всі шанувальники боксу України слідкуватимуть за телетрансляцією з німецького міста Росток, де чинний чемпіон світу серед професіоналів за версією WBA у молодшій напівсередній ваговій категорії львів’янин Андрій Котельник вдруге в своїй спортивній кар’єрі у бою з офіційним претендентом WBA Маркосом Рене Майданою з Аргентини захищатиме свій титул.
Для 31-річного Андрія Котельника бій проти Маркоса Рене Майдани буде другим захистом паса чемпіона світу. Наразі в активі Котельника 30 перемог (з них 13 нокаутом) у 33-ох боях (двічі Андрій програв, а ще одного разу було зафіксовано нічию). Ще більш вражаючий послужний список у аргентинця: 25 перемог у 26-ти поєдинках, причому 24 нокаутом. Напевне саме через це на прес-конференції в Буенос-Айресі, перед відльотом до Німеччини, Майдана, заявив, що він, а не українець, є фаворитом у цій зустрічі і висловив упевненість, що стане новим чемпіоном світу. При цьому Маркос додав:
- Я мав великий підготовчий збір, який тривав понад два місяці. Вважаю, що дуже добре підготувався до протистояння з українцем і не збираюся втрачати можливість стати новим чемпіоном світу. Я навіть собі не уявляю, що можу програти. В мого суперника хороша техніка, він дуже швидкий і технічний, але в його руках немає великої сили. Я збираюся скорочувати дистанцію, постійно тиснути. Я готовий до будь-якої тактики Котельника. Якщо він буде ходити по рингу, я слідуватиму за ним, поки не зловлю його. Якщо він вирішить „торгувати ударами”, це навіть краще для мене.
Не сумнівається в перемозі Майдани і його менеджер Маріо Маргосян, який сказав наступне: „Стиль Майдани - це агресивність і запаморочення опонента. Європейці не навчені протистояти суперникам з таким стилем. До того ж нині він перебуває в оптимальній фізичній формі”.
Проте Андрій Котельник не надто реагує на всі ці заяви Майдани і спокійно готується до бою. Веде себе наш земляк достатньо скромно, але гідно і не менше за аргентинця впевнений у своїй перемозі. Щоправда при цьому з боку Андрія, на відміну від Майдани, немає надмірної самовпевненості в своїх силах та недооцінки суперника. На зустрічі з журналістами Котельник сказав:
- Це перспективний боксер з хорошим ударом. Хоча я вважаю за краще думати про свої сильні сторони, а не про його. На мою думку, головна небезпека в будь-якому поєдинку одна і та ж: можна пропустити всього лише один точний удар, і тоді вся підготовка зійде нанівець. Зі всіма опонентами, зокрема з Майданою, треба бути обережним. В цілому ж мені траплялися суперники і сильніше за Майдану. Якщо проявлю свої кращі якості, перемога від мене нікуди не втече. Так, послужний список у аргентинця на перший погляд значний - 25 перемог в 26 боях. Але я взагалі-то з сумнівом ставлюся до такої ось переможної серії. Майдану просто грамотно вели, не дозволяли битися з справді гідними суперниками. Бій зі мною - перший титульний поєдинок в його кар'єрі. Вийдемо у ринг, а там розберемося. Нехай там доведе, що він насправді непереможний. З мого боку мови про недооцінку суперника, природно не йде: офіційний претендент, як-не-як, а навіть просто боксувати за титул далеко не кожному дано.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ